Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

GTA Online-servers voor PS3 en Xbox 360 gaan eind dit jaar offline

Alle focus op de volgende generatie.

Rockstar Games laat via een blogpost weten dat GTA Online op de PlayStation 3 en Xbox 360 vanaf 16 december 2021 niet langer speelbaar is. Die dag gaan de servers voor de populaire multiplayermodus van Grand Theft Auto 5 definitief offline.

Op de PlayStation 4 en Xbox One blijft GTA Online uiteraard wel beschikbaar. Eind dit jaar krijgt Grand Theft Auto 5 bovendien een volwaardige next-gen versie voor PlayStation 5 en Xbox Series X/S.

Die next-gen release is volgens Rockstar Games meten ook de belangrijkste reden voor het offline halen van de PS3- en Xbox 360-servers. De ontwikkelaar wil namelijk alle aandacht focussen op de PS5 en Xbox Series X/S.

Vanaf 16 september kun je op de PS3 en Xbox 360 ook geen Shark Cash Cards meer kopen. Rockstar Games benadrukt dat de singleplayer campaign uiteraard wel speelbaar blijft.

Op zich is het offline gaan van de servers geen grote verrassing. De PS3- en Xbox 360-versies krijgen immers sinds 2015 al geen nieuwe content meer.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties