Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

GTA Online Heists-details: Wat we tot dusver weten

Enkele weetjes op een rij.

Rockstar Games heeft de releasedatum van de GTA Online Heists voor consoles op 10 maart vastgepind. Op de pc-versie is het nog wachten tot 10 april. Hoog tijd dus dat we alle weetjes omtrent deze langverwachte overvallen op een rijtje zetten.

Tot de Online Heists beschikbaar zijn, kan je natuurlijk nog altijd aan de slag met de GTA 5 cheats in de singleplayer game.

Waarom heeft de ontwikkeling zo lang geduurd?

Hoewel Rockstar inspiratie haalt uit de heists van de singleplayer, willen ze met de online varianten niet in herhaling vallen. Het is een prioriteit dat in de gloednieuwe missies de spelersrollen niet alleen divers, maar ook allemaal interessant en leuk zijn. De rol van bestuurder is bijvoorbeeld saai als je niets anders te doen hebt dan in je voertuig te wachten, terwijl je medespelers het coole werk doen.

De ontwikkelaar heeft dus zijn tijd genomen om scenario's te bedenken waarin elke rol spannend is. Niet alleen betrekt dit alle crewleden op gelijke mate in de actie, maar het bevordert ook de herspeelbaarheid. Rockstart belooft voor elke rol een unieke kijk op de dezelfde missie.

Cover image for YouTube videoGrand Theft Auto Online – Heists Trailer

Hoe begin je aan een GTA Online Heist?

Je hebt vier spelers nodig boven rank 12, waarvan één de leidersrol op zich neemt. Deze leider heeft een groot appartement nodig, om plaats te hebben voor een planningsbord. Vervolgens contacteert Lester de leider wanneer er nieuwe jobs beschikbaar zijn. De leider betaalt de kosten van de voorbereidingen en nodigt vervolgens zijn medeplichtigen uit.

De leider loopt een groot monetair risico, dus het kiezen van een betrouwbare crew is cruciaal. Het voetvolk wordt per voorbereidingsmissie betaald, terwijl de leider zijn winst van het succes van de heist zelf afhangt . Rockstar wil hiermee bereiken dat ieder in zijn rol een gepaste beloning krijgt en iedereen zijn best doet om een overval te doen slagen.

De voorbereidingsmissies

Bij sommige voorbereidingsmissies moet de crew als een geheel samenwerken, in andere gaan ze in groepjes achter verschillende doelwitten aan. Een duo trekt bijvoorbeeld eropuit om een vluchtauto te stelen, terwijl de andere twee op hetzelfde moment een politiebureau binnensluipen. Rockstar wilt hiermee ten volle de saamhorigheid en communicatie bevorderen.

De heist zelf

Deze voorbereidingen staan natuurlijk in het teken van een grote overval. Hierin vervult elke speler zijn eigen rol. Denk bijvoorbeeld aan een chauffeur voor de vluchtauto, een sniper die dekking geeft of een hacker die de beveiliging uitschakelt. Er zijn vijf heists beschikbaar, voor een totaal van 20 afzonderlijke missies. De ontwikkelaar belooft veel variatie en verrassingen, maar geeft voorlopig geen details.

Voorbeeld van een GTA Online Heist

Rockstar spreekt wel over een heist waarbij je een doelwit uit de gevangenis moet bevrijden. Een piloot, een bommenexpert en undercover crewleden moeten vanuit verschillende punten op de map samenwerken. Teamwerk, goede communicatie en snel denkwerk zijn cruciaal om het doelwit feilloos te escorteren.

Beloningen van de heists

Hoeveel buit de crew uiteindelijk in zijn zakken stopt, wordt aan de hand van verschillende criteria bepaald. Net als in de singleplayer krijg je bijvoorbeeld een grotere beloning wanneer je de heist sneller uitvoert of accurater schiet. Er gaan geruchten dat je tot 1,5 miljoen per heist kan verdienen.

We hebben er lang op moeten wachten, maar op 10 maart weten we of Rockstar zijn ambitieuze beloftes waarmaakt. Nog net tijd genoeg om je skimuts te zoeken!

Ondertussen druk bezig met de heists maar zit je vast op een bepaald moment? Lees dan eens onze GTA Online heists gids en tips voor alle info die je nodig hebt!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties