Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

GTA Online Heists aangekondigd met officiële trailer

Modus arriveert begin 2015.

Update: Rockstar heeft nu eindelijk meer concrete informatie vrijgegeven hierover. De releasedatum van de online heists is 10 maart.

Rockstar Games kondigt de GTA Online Heists officieel aan in een trailer. Het multiplayercomponent komt volgens de ontwikkelaar begin 2015 uit en bevat twintig uur aan gameplay met tevens nieuwe wapens, voertuigen en voorwerpen.

In een interview met gameswebsite IGN spreekt Rockstar over de toevoeging. Zo komt er in het gesprek aan bod dat er vijf Heists zijn met daarin twintig missies. Er worden beloningen uitgedeeld voor het afronden van alle Heists in de juiste volgorde, maar ook voor het spelen van de modus in first-person perspectief.

Missie-ontwerper Imran Sarwar vertelt overigens ook over het uitstel dat de modus te verduren kreeg. "We wilden nooit de datum verschuiven, maar als iets vertraging heeft, is dat omdat het niet op het niveau is dat we van onszelf verwachten." De ontwikkelaar meldt daarbij dat ze er nog steeds niet helemaal zijn, maar dat we de Heists begin 2015 kunnen verwachten.

Bekijk op YouTube

Het concept van de Heists is volgens Sarwar hetzelfde als in de singleplayer-campagne. "Het is een serie van missies met verschillend voorbereidingswerk, diverse soorten gameplay en een grote conclusie, waarin teamcoördinatie en je aan je rol houden het verschil tussen succes en falen maakt."

Om de Heists te kunnen spelen moet je in totaal vier spelers verzamelen, die allen rank 12 of hoger zijn. De leider van de Heist moet beschikken over een high-end appartement om de klus te kunnen plannen. De leider wordt gecontracteerd door Lester zodra er een klus beschikbaar is, om vervolgens spelers uit te nodigen.

Vanaf daar kies je outfits en wapens. De leider is degene die over de financiële middelen moet beschikken om de gehele klus te bekostigen. Zodra het team progressie maakt, krijgen de andere drie teamleden betaalt per missie. De leider krijgt daarentegen pas betaald wanneer de Heists af is gelopen.

Bij het concluderen van een Heist krijg je toegang tot nieuwe voertuigen, wapens en set-onderdelen. Gaandeweg kom je volgens de ontwikkelaar langs verrassende locaties en heb je contact met bekende personages uit de singleplayer-campagne.

Tot de Online Heists komen, kan je nog steeds aan de slag met de GTA 5 cheats in de singleplayer versie van Los Santos.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
Over de auteur
Sander van Dalsum avatar

Sander van Dalsum

Redacteur

Freelance journalist. Speelt graag stealth-games, RPG's en tactische shooters. Houdt net als iedereen van muziek.
Reacties