Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

GTA Online Gunrunning update - 5 dingen die je moet weten

Enthousiaste wapenhandelaar (m/v) gezocht.

Met Heists, Lowriders en Bikers bouwde Rockstar Games de afgelopen jaren het imperium van Grand Theft Auto Online geleidelijk uit. De nieuwste update liet echter even op zich wachten en door de uitgestelde Red Dead Redemption 2 release namen de zorgen alleen maar toe. GTA Online Gunrunning is de eerste patch in 2017 en moet met het thema 'illegale wapenhandel' de honger naar online extravaganza van miljoenen spelers weer stillen. Wat kun je in update 1.40 naast een flinke waslijst met fixes verwachten? Je leest het hier.

Speel je GTA 5 nog regelmatig? Bekijk dan zeker ook onze GTA 5 cheats.

Oost west, bunker best

Gunrunning voegt voor het eerst bunkers in GTA Online toe. Die vind je in het bovenste gedeelte van de map en bevinden zich allemaal buiten de steden. Wil je als een ware prepper een veilige haven voor onder de grond? Dan moet je wel diep in de buidel tasten. De prijs van een bunker begint namelijk bij 1.165.000 dollar en kan tot 2.370.000 dollar oplopen. Als je er nog wat extra geld tegenaan smijt, kun je je bunker ook nog personaliseren. Een schietbaan om je wapens te testen of een golfkarretje om door de enorme ruimtes te rijden, om maar wat te noemen.

Huis op wielen

Wanneer je een bunker gekocht hebt, kun je tegen 1.250.000 dollar ook een Mobile Operations Center aanschaffen. Deze enorme truck met aanhanger kun je flink uitbreiden. Zo is er extra plek voor bijvoorbeeld een Command Center, Weapon Workshop of Personal Vehicle Storage. Uiteindelijk kun je van hieruit ook Mobile Operations oppakken. Het MOC is dus een huis op wielen, dat je ook nog eens altijd kunt oproepen. Handig.

Bekijk op YouTube

Business before pleasure

In GTA Online moet geld rollen, dus een lucratief handeltje is geen overbodige luxe om je dure uitgavenpatroon enigszins binnen de perken te houden. Als VIP, CEO of MC President run je je Gunrunning Business. Op de laptop in je bunker doe je dat via de Disruption Logistics-website. Geld verdien je uiteindelijk door wapens te verhandelen. Daarnaast kun je via Disruption Logistics onderzoek doen, werknemers aannemen en upgrades voor je bunker kopen.

Gewapende voertuigen

In GTA Online Gunrunning vind je de nodige nieuwe voertuigen. De meest uit het oog springende zijn allemaal militair getint. Zo vind je in de Warstock een APC, Dune FAV, Half-Track, Oppressor, Weaponized Tampa en Anti-Aircraft Trailer, waarvan de prijzen tussen de 850.000 en 3.542.5000 dollar schommelen.

De update bevat ook nieuwe non-militaire voertuigen. De Vagner, Ardent, Cheetah Classic, Torero, XA21 en Nightshark maken hun opwachting. De eerste twee voertuigen koop je in de Warstock, terwijl je de andere in de Legendary Motorsport verkrijgbaar zijn. Die prijzen liggen tussen de 865.000 en 2.375.000 dollar. Wel moet je ze eerst een voor een via missies unlocken.

Wapen upgrades

Als je in GTA Online dan toch in de wapenhandel zit, moet je jezelf natuurlijk goed bewapenen. In de Weapon Workshop van je MOC kun je de volgende wapens naar Mk II-varianten upgraden: Pistol, SMG, Assault Rifle, Carbine Rifle, Combat MG en Heavy Sniper. Daarnaast zijn er tachtig attachments, waaronder scopes en compensators. Ook zijn er allerlei nieuwe types munitie voor je Mk II-wapens. Mocht je overigens in het geld zwemmen: aan de Ballistic Equipment hangt een bescheiden prijskaartje van 500.000 dollar.

De Grand Theft Auto Online Gunrunning update is vanaf nu online voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Speel je nog wel eens de singleplayer? Check dan onze uitgebreide GTA 5 cheats.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.
Reacties