Skip to main content

GTA Online en Red Dead Online servers offline van 20u tot 22u

Ter herdenking van George Floyd.

De servers van Grand Theft Auto Online en Red Dead Online gaan vandaag van 20u tot 22u offline. Dat maakte Rockstar Games zonet bekend.

Tussen 20u en 22u kun je dus geen GTA Online of Red Dead Online spelen. Dat is immers het moment waarop de herdenking van George Floyd in de Verenigde Staten plaatsvindt. De servers worden voor die gelegenheid offline gehaald.

George Floyd werd op 25 mei vermoord door een blanke politie-agent. Na de lakse houding van de overheid ontstonden er rellen in Minneapolis die vervolgens naar de rest van de Verenigde Staten verspreidden. Ook in de rest van de wereld worden intussen protestacties gehouden tegen systematisch racisme.

Rockstar is de laatste in een lange rij bedrijven actief in de gamesindustrie die reageren. Eerder stelde Sony al de voorstelling van de eerste PS5-games uit die normaal vanavond gepland stond, werd Warzone Season 4 uitgesteld door Activision en besloot ook Epic Games om de start van Fortnite Season 3 uit te stellen.

Offline zijn de games wel nog te spelen in deze periode, en dus kan je nog eens aan de slag met de GTA 5 cheats of de RDR 2 cheats.

Read this next