Skip to main content

GTA 6 zal waarschijnlijk meer dan 60 euro kosten

Take-Two denkt dat het meer verdient.

Grand Theft Auto 6 zal waarschijnlijk meer dan 60 euro kosten bij release. Dat zegt Strauss Zelnick, de CEO van uitgever Take-Two.

Dat nieuwtje over GTA 6 kwam er tijdens een financiële vergadering; hier lees je trouwens nog eens alle GTA 6 info die bekend is.

Tijdens de financiële meeting zei Zelnick dat games zoals GTA 5 en Red Dead Redemption 2 weliswaar 60 euro kosten, maar dat de online modi volledig gratis zijn.

"Wij bieden de allerhoogste kwaliteit qua games in de industrie aan, maar we vragen minder geld dan dat die ervaringen waard zijn voor consumenten", aldus Zelnick.

Bekijk op YouTube

"Bovendien is er vaak een bijkomende component [de online modus] die volledig gratis is."

Zelnick zei weliswaar dat Take-Two ruimdenkend is wat betreft de zakenmodellen voor zijn games.

"Bepaalde ervaringen kunnen misschien ooit gratis worden om nieuwe klanten aan te trekken", zo zei hij. Het is onduidelijk wat Zelnick hier precies mee bedoelt. Eventueel verwijst de CEO naar games als Fortnite en Call Of Duty Warzone, die door gratis te zijn enorme aantallen spelers hebben verzameld.

Take-Two is het niet het enige bedrijf dat prijsverhogingen doorvoert. Ook PlayStation-games worden duurder. De prijs van Microsoft games zou wel hetzelfde blijven, en sowieso kun je daar goedkoper gamen via een Game Pass abonnement.

Read this next