Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

GTA 6 trailer is de populairste game reveal trailer ooit

Misdaad loont.

De eerste trailer voor GTA 6 is bijzonder populair. Op iets meer dan een dag tijd is de video al meer dan 100 miljoen keer bekeken. Volgens Guinness World Records is het zelfs de populairste video game reveal trailer ooit.

Er bestaat een wereldrecord voor 'meest bekeken videogame reveal op YouTube in 24 uur'. Dat record stond tot gisteren op naam van Battlefield 1 met 9,4 miljoen views, maar GTA 6 heeft dat record nu compleet verpulverd met een tienvoud aan views.

Zelfs het algemene record van 'meest bekeken YouTube-video in 24 uur' leek even binnen handbereik. Dat record staat op naam van de Zuid-Koreaanse K-popgroep BTS. Het lijkt er echter op dat GTA 6 dat record net niet heeft verbroken.

Nochtans verliep de release van de GTA 6-trailer allesbehalve vlekkeloos. De trailer zou normaal gezien op dinsdagmiddag om 15:00 uur lanceren, maar omdat hij al eerder lekte, was Rockstar Games verplicht om de trailer in de nacht van maandag op dinsdag te publiceren.

Cover image for YouTube videoGrand Theft Auto 6 Trailer 1 - De eerste trailer is hier!

Die eerdere release heeft blijkbaar weinig impact gehad op de populariteit van de trailer. Op de game zelf is het nog even wachte, want GTA 6 komt pas in 2025 uit. Intussen weten we ook dat GTA 6 enkel voor de PS5 en Xbox Series X/S uitkomt.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto 6

PS5, Xbox Series X/S

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties