Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

GTA 6 leaks en geruchten - Welke roddels zijn er en hoe betrouwbaar zijn die?

Alles over GTA 6 geruchten over de hoofdpersonages, filmsterren, VR en crypto.

De laatste Grand Theft Auto-game (met uitzondering van de remaster) dateert alweer uit 2013. Gezien het grote succes is het geen groot geheim dat er een zesde deel aankomt, maar een officiële aankondiging laat al jaren op zich wachten. Dat betekent echter niet dat er geen woord over de game gerept wordt. Integendeel zelfs, want het gutst van de GTA 6 leaks en geruchten die we met alle liefde met jullie delen.

Geheel in stijl van de Grand Theft Auto-games hebben we een Bullshit Level ingeroepen die je bij elke roddel terugvindt. Hoe meer sterren, hoe groter het gehalte koeienontlasting - en dus hoe onwaarschijnlijker het is dat het gerucht wel eens de waarheid zou kunnen zijn.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoGTA 6 Leaks - Ramp Voor Rockstar?!

GTA 6 gerucht - De game komt nog in 2023 uit

De meest gestelde vraag op het internet is: wanneer komt GTA 6 uit? Er wordt al tig jaar druk gespeculeerd over een GTA 6 release, maar vooralsnog is het koffiedik kijken. Volgens een insider zou als alles soepel verloopt de game eind 2023 kunnen uitkomen. Dat lijkt ons eerder een utopie dan een realistisch vermoeden.

Bullshit Level: ★★★★★


GTA 6 gerucht - Er zijn meerdere hoofdpersonages

De vorige GTA-game kreeg de reeks voor de allereerste keer meerdere speelbare hoofdpersonages tegelijk. Volgens onder meer gamejournalist Jason Schreier van Bloomberg krijgt GTA 6 dit keer twee hoofdpersonages en is het verhaal geïnspireerd op dat van Bonnie en Clyde. Het notoire duo voerde in de jaren dertig van de vorige eeuw meerdere bankovervallen en autodiefstallen uit, waarbij ze geweld niet schroomden. Een bron van inspiratie voor de nodige films en boeken, dus waarom niet voor een game zou je zeggen.

Bullshit Level: ★★☆☆☆


GTA 6 gerucht - De game speelt zich in Vice City af

De eerder genoemde Schreier zegt dat de GTA 6 map Vice City als setting heeft. Volgens de gamejournalist zou Rockstar zich eerst op Noord- en Zuid-Amerika gericht hebben, maar speelt het zich nu af in het fictionele Miami en diens omgeving. Sterker nog, de geruchten zijn inmiddels zo sterk dat het een complete verrassing zou zijn als GTA 6 een totaal andere map en setting heeft.

Bullshit Level: ★☆☆☆☆


GTA 6 gerucht - Er komt een vrouwelijk hoofdpersonage

Nog een gerucht dat een tijdje rondging maar waar we nu niks meer van horen is dat GTA 6 een vrouwelijk hoofdpersonage krijgt. Dat gerucht werd ondersteund door de wensen van de inmiddels vertrokken Grand Theft Auto-schrijver Dan Houser, die eerder aangaf dat hij graag een game wil maken met een vrouwelijk hoofdpersonage. Vijfentwintig jaar na de eerste GTA-game wordt het dan ook wel eens tijd voor een Bonnie of andere vrouw.

Bullshit Level: ★☆☆☆☆


GTA 6 gerucht - Er spelen filmsterren mee

Op een bepaald moment doen er geruchten de ronde dat filmsterren Ryan Gosling en Eva Mendes stemmen voor de game zouden opnemen. Daar is ondertussen echter niks meer van vernomen, waardoor dit gerucht waarschijnlijk vals is. Het is echter niet ondenkbaar dat beroemde acteurs worden gebruikt om bepaalde stemmen te vertolken, want GTA heeft een rijke traditie aan goed gecaste topacteurs. Denk maar aan Samuel L. Jackson als Officer Tenpenny in GTA San Andreas of Michael Madsen als Toni Cipriani in Grand Theft Auto 3. Voor de hoofdrollen kiest Rockstar traditiegetrouw echter onbekende acteurs.

Bullshit Level: ★★☆☆☆


GTA 6 gerucht - De game krijgt zijn eigen crypto

Ook al ben je zelf van nature geen materialist: in Grand Theft Auto draait het voornamelijk om aankopen van eigendom. Volgens geruchten kunnen gewiekste beleggers in GTA 6 helemaal hun lol op. Naast de vastgoed- en aandelenmarkt bieden mogelijk cryptocurrencies een lucratieve kans op winst. Rockstar zou enkele fictieve tegenhangers van Bitcoin en Ethereum bedenken waarvan de wisselkoers drastisch kan wijzigen. Gezien crypto's in het echte leven populair zijn bij criminelen om grote sommen geld op een haast ontraceerbare manier te versluizen, is dit zeker geen vergezocht gerucht.

Bullshit Level: ★★★☆☆


GTA 6 gerucht - De game is in VR speelbaar

Ook moet de opkomst van virtual reality kort vermeld worden. Nu VR steeds toegankelijker wordt voor het grote publiek en vele games een VR-versie krijgen, is het niet ondenkbaar dat ook Grand Theft Auto meegaat met die beweging. Rockstar heeft in het verleden voor L.A. Noire een VR-spin-off gemaakt, dus het is niet ondenkbaar dat GTA 6 ook een VR-aspect heeft.

Bullshit Level: ★★★☆☆

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto 6

PS5, Xbox Series X/S

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties