Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

GTA 6 komt voorlopig enkel uit voor PlayStation 5 en Xbox Series X/S

Pc- en Switch-gamers mogen alvast panikeren.

In een persbericht heeft Rockstar Games meer uitleg gegeven over de release van GTA 6. Zoals eerder onthuld komt GTA 6 in 2025 uit. Voorlopig staan er enkel versies van de game voor de PlayStation 5 en Xbox Series X/S op de planning.

Dat er geen versie voor de PlayStation 4 en Xbox One komt, hoeft niet te verbazen. Op dit moment kiezen steeds minder ontwikkelaars ervoor om nog ports voor die platformen uit te brengen, dus in 2025 - 5 jaar na de release van de huidige consolegeneratie - lijkt dat helemaal onrealistisch.

Ook voor pc-gamers is het ontbreken van hun platform pijnlijk, maar niet geheel onverwacht. GTA 5 is intussen dan wel beschikbaar voor de pc, maar die versie kwam er pas twee jaar na de oorspronkelijke release.

Cover image for YouTube videoGrand Theft Auto 6 Trailer 1 - De eerste trailer is hier!

Vooral voor Nintendo-fans blijft het voorlopig bang afwachten of ze ooit GTA 6 kunnen spelen. De Switch is als console niet krachtig genoeg om de game te draaien. De kans is echter groot dat Nintendo de komende jaren een opvolger uitbrengt. De vraag is dan ook of Rockstar Games GTA 6 ooit naar die console brengt.

GTA 6 brengt de serie terug naar Vice City. De game bevat voor het eerst zowel een mannelijk als vrouwelijk hoofdpersonage. De vrouw heet Lucia en vormt samen met het mannelijke hoofdpersonage een misdaadkoppel, zoals blijkt uit de eerste GTA 6 trailer.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto 6

PS5, Xbox Series X/S

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties