Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

GTA 6 keert terug naar Vice City

Oorspronkelijk ook delen van Zuid-Amerika speelbaar.

GTA 6 keert terug naar Vice City. Het gerucht doet al een hele tijd de ronde maar Bloomberg bevestigt nu dat het verhaal van GTA 6 plaatsvindt in een omgeving geïnspireerd door Miami.

Sterker nog: oorspronkelijk had Rockstar grote plannen voor GTA 6 en zou er door grote stukken van Noord-Amerika en Zuid-Amerika gereisd kunnen worden. De projectnaam van GTA 6 bij Rockstar was dan ook Project Americas. Rockstar heeft zijn ambitie echter moeten verminderen en besloot de focus te leggen op Miami, of zoals bekend in het GTA-universum: Vice City.

Cover image for YouTube videoGTA 6 - Terug naar VICE CITY!?

Het is de tweede keer dat Grand Theft Auto naar Miami trekt. In GTA: Vice City verkenden we al de rauwe, met coke bestrooide en met neon verlichte straten van het Vice City uit de jaren '80. GTA 6 zou zich echter in de tegenwoordige tijd afspelen en Vice City zou doorheen de game veranderen en evolueren.

Het verslag van Bloomberg bevestigt ook eerdere hardnekkige geruchten, zoals een vrouwelijk hoofdpersonage. Een GTA 6 release zou echter nog zeker twee jaar in de toekomst liggen.

Wie een samenvatting wil van alle actuele GTA 6 geruchten kan terecht op onze overzichtpagina's:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto

PC

Grand Theft Auto 6

PS5, Xbox Series X/S

Related topics
Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties