Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

GTA 6 hacker naar jeugdgevangenis

Ontkent dat hij computer voor illegale doeleinden gebruikt heeft.

De 17-jarige die verdacht wordt van het recente GTA 6 lek na het hacken van Rockstar Games zit momenteel in de jeugdgevangenis. Hij ontkent echter de beschuldiging dat hij zijn computer voor illegale doeleinden gebruikt heeft. Wel geeft hij toe dat hij zich niet hield aan de voorwaarden voor zijn vrijlating na een eerdere arrestatie begin dit jaar.

In een statement aan onze zustersite Eurogamer.net deze namiddag vertelt de Cyber Crime Unit van de City of London Police dat de verdachte afgelopen weekend voor de rechtbank is verschenen.

"De 17-jarige die op 24 september voor de Highbury Corner Youth Court is moeten verschijnen heeft schuld bekend aan het breken van de voorwaarden voor zijn eerdere vrijlating en pleit onschuldig voor illegaal gebruik van een computer", schrijft inspecteur Michael O'Sullivan.

"De tiener is verplaatst naar de jeugdrechtbank."

Bekijk op YouTube

De 17-jarige zou lid zijn van de hackergroepering Lapsus$ en wordt verdacht van het enorme GTA 6 lek dat midden september plaatsvond. Hierbij werd meer dan een uur aan gameplaybeelden van de game online geplaatst, samen met screenshots en artwork. Hij werd afgelopen vrijdag gearresteerd.

Rockstar bevestigde dat iemand door hun netwerkbeveiliging gebroken is, en dat de beelden van hun servers komen. Toch zou het lek geen grote impact hebben op de verdere ontwikkeling van GTA 6.

De verdachte was voorwaardelijk vrij na eerder dit jaar gearresteerd te zijn voor het hacken van Microsoft, Nvidia en Samsung. Kort voor het GTA 6 lek zou hij ook bij het Amerikaans bedrijf Uber binnengedrongen zijn. De tiener zou met zijn cybercriminaliteit reeds miljoenen verdiend hebben door mensen af te persen.

Voor meer info over GTA 6 en wat we al weten, kan je terecht op deze pagina's:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto 6

PS5, Xbox Series X/S

Related topics
Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.
Reacties