Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

GTA 6 hacker eist geld van Rockstar

Dreigt met vrijgeven van de source code.

De persoon die Rockstar Games gehacked heeft en vervolgens enorm veel GTA 6 gameplay beelden gelekt heeft, eist geld. Indien Rockstar hem niet wil betalen, zou hij de volledige source code van de game online verspreiden.

De hacker zou dezelfde persoon zijn die enkele weken geleden Uber gehacked heeft. Deze keer raakte hij via social engineering aan het wachtwoord van de Slack-account van een werknemer van Rockstar India. Via dat interne communicatiekanaal raakte hij vervolgens aan de source code van GTA 6 en een test build.

De gameplaybeelden van die test build zijn inmiddels wijdverspreid op het internet. De source code houdt hij voorlopig, op 10.000 lijnen code na, nog voor zich. Indien Rockstar hem echter geen geld geeft, dreigt hij ermee de volledige source code online te zetten.

Dit zou desastreus zijn voor Rockstar. Indien de source code van GTA 6 publiek gemaakt wordt, staan de deuren wijd open voor hackers die de game naar believen kunnen aanpassen. Dit gaat van mods, naar piracy, tot het compleet breken van de online multiplayer naar wens. Angst dat een concurrerende studio ermee aan de haal gaat is niet meteen aan de orde wegens te grote legale gevolgen.

Het is erg waarschijnlijk dat Rockstar zich door dit lek gedwongen voelt om een GTA 6 release, wanneer deze ook gepland stond, uit te stellen om de source code te herschrijven in die mate dat er geen beveiligingsrisico meer aan verbonden is.

Voor meer info over GTA 6 en wat we al weten, kan je terecht op deze pagina's:

Over de auteur

Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen