Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

GTA 5 stond vanaf begin gepland voor de pc

Ontwikkeling begon tegelijk met versies voor PS3 en Xbox 360.

Rockstar onthult dat Grand Theft Auto V al vanaf het begin gepland stond om op de pc uit te komen.

De pc-versie komt meer dan achttien maanden na de originele releasedatum van de game uit en vijf maanden later dan de PlayStation 4 en Xbox One-versies. Toch vertelt Rockstar North dat de ontwikkeling tegelijk met de eerste versies voor de PlayStation 3 en Xbox 360 begon.

Volgens Rockstar is hun aanpak tot ontwikkelen over de jaren heen veranderd. Vroeger werden console-versies gewoon overgezet. Nu houdt de ontwikkelaar vanaf het begin rekening met de ruimere mogelijkheden van de pc.

"Grand Theft Auto V ging altijd al naar de pc komen. We planden al op de allereerste dag hoe we de pc-versie zouden opbouwen en maakten vanuit dat oogpunt technische keuzes," zegt Rockstar.

"Toch ging de meeste aandacht in het begin uit naar de PlayStation 3 en Xbox 360-versies, zodat we die technisch zo veel mogelijk konden polijsten. Daarna lag de focus op de PlayStation 4 en Xbox One."

"Doordat we met de PlayStation 4 en Xbox One aan de slag gingen, kregen we ook veel meer kennis over hoe we de pc-versie zo indrukwekkend mogelijk konden maken. Daarbij ligt de nadruk op keuzevrijheid. We willen dat spelers met verschillende hardware hun ervaring naar believen kunnen aanpassen."

"De game draaien aan een resolutie van 4K en een framerate van 60 frames per seconde gaat verder dan alles wat we ooit ervaarden als ontwikkelaars," besluit Rockstar.

Grand Theft Auto V komt op 14 april uit op de pc. Hier kan je de Grand Theft Auto V review nog eens lezen. Wil je je alvast voorbereiden op de Heists, neem dan even een kijkje naar onze GTA Online Heists guide.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties