Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

GTA 5 random events: Shop Robberies uitgelegd

Houd de dief(?)

Tijdens GTA 5 beland je soms in de meest penibele situaties. In de Shop Robberies missies loop je tot tweemaal toe een winkel binnen waarbij je midden in een overval terechtkomt. Laat je het als een angsthaas erbij zitten of grijp je op heldhaftige wijze in? Breng je de buit netjes terug of maak je handig van de gelegenheid gebruik om je eigen portemonnee te spekken? Keuzes, keuzes...

Op deze pagina:


GTA 5 random event - Shop Robberies 1 uitgelegd

Locatie

  • Eastbourne Way, Rockford Hills

Voorwaarden

  • speel als Michael, Franklin of Trevor

Beloning

  • niets of 2.000 dollar (afhankelijk van je beslissing)

Als je Bob Mulét Hair & Beauty in Rockford Hills binnenloopt, loop je vaak recht op een overval af. In een cutscene zie je de gangsters de kapper bedreigen, waarop die haastig geld in een tas stopt. Zodra de tas vol is, grijpen de gangsters de buit en snellen ze naar hun vluchtauto.

Haal na de sequentie je machinegeweer tevoorschijn en richt op de snelle vluchtauto (Gallivant Baller SUV). Richt door de achterruit en probeer de bestuurder uit te schakelen. Dood zo nodig de rest van de overvallers en pak de zak met het geld. Nu kun je beslissen of je de 2.000 dollar wilt houden - wat aan te raden is - of dat je hem wilt teruggeven aan de rechtmatige eigenaar en alleen een klamme handdruk krijgt.


GTA 5 random event - Shop Robberies 2 uitgelegd

Locatie

  • Prosperity Street Promenade, Del Perro

Voorwaarden

  • speel als Michael, Franklin of Trevor

Beloning

  • 2.000 dollar of 25% korting op volgende aankoop (afhankelijk van je beslissing)

De winkel Suburban in Del Perro is vaak het doelwit van een overval. Als je je bemoeit, dan dwingt een gewapende crimineel je op je knieën, terwijl zijn collega een bediende overhaalt geld in een zak te scheppen. Nadat de twee dieven hebben wat ze willen, verlaten ze de winkel te voet bij gebrek aan een vluchtauto.

Dit maakt ze natuurlijk een makkelijk doelwit voor jou. Pak je machinegeweer en schiet op de twee gangsters. Pak daarna de zak met de 2.000 dollar (groene markering) en beslis wat je ermee wilt doen. Als je de tas terugbrengt naar de winkel, krijgt je 25 procent korting op alle aankopen. Of, omdat je de winkel bijna leeg moet halen om de 2000 dollar eruit te krijgen, kun je het geld gewoon houden.

Tip: omdat iedereen de winkel is ontvlucht na de overval, kun je naar binnen lopen en de drie kassa's leeghalen voor ongeveer 500 dollar. Je krijgt hier niet eens een Wanted level voor.


Ga terug naar de GTA 5 guide en tips inhoud.

Bekijk ook zeker onze GTA 5 cheats.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties