Skip to main content

GTA 5 Rampages missies- Rednecks, Vagos, Ballas, Military en Hipsters

Rednecks, Vagos, Ballas, Military en Hipsters uitgelegd.

Rampages zijn al sinds de eerste Grand Theft Auto onderdeel van de games. Dit keer heb je er vijf die als GTA 5 Strangers and Freaks missies in de games verstopt zitten. Het doel van elke Rampage is vrij eenvoudig: als Trevor krijg je kortsluiting en je moet binnen een tijdslimiet met nodig wapengekletter hordes vijanden afmaken.

Op deze pagina:


GTA 5 Rampage missie - Rednecks

Locatie

 • Liquor Market, Marina Drive, Sandy Shores

Voorwaarden

100% Gold doelstellingen

 • dood 45 Rednecks
 • maak 3 headshots
 • vernietig 2 voertuigen

Voor deze Rampage heb je 2:00 minuten de tijd om 25 Rednecks te doden.

De eerste Rampage is echter wel een lastige. Eigenlijk vooral omdat je Trevors speciale vaardigheid regelmatig moet gebruiken, want de vijanden komen overal vandaan. Daarom werkt een zorgvuldige aanpak met onder meer dekking zoeken niet. Je moet gewoon blijven bewegen en quick aim gebruiken om de vijanden zo snel mogelijk te doden.

Het is het beste om aan de rechterkant van de winkel te blijven (met je rug naar het meer). Houd altijd de radar in de gaten, want vijanden komen ook van achteren.

Als je niet in goud geïnteresseerd bent, kun je ook op het dak van het gebouw klimmen. Vanaf hier is het echter moeilijk om de Rednecks te pakken als ze te dicht bij het gebouw zijn.

Als er een nieuwe auto komt, moet je ook snel op granaten overschakelen. Schakel daarna snel terug naar quick aim en tik met de rechter joystick snel in de richting van de vijand. Zorg ervoor dat je de Special Ability altijd oplaadt en dat je hem tijdig gebruikt. Dit is de enige manier om heelhuids door het gevecht te komen en de 45 kills te halen in de krappe tijdslimiet.

Terwijl de granaten de auto's vernietigen, moet je alleen headshots proberen te geven als je de speciale vaardigheid geactiveerd hebt. Als je er zeker van bent dat je drie keer op het hoofd hebt geschoten, hoef je niet meer zo nauwkeurig te mikken.


GTA 5 Rampage missie - Vagos

Locatie

 • East Los Santos

Voorwaarden

100% Gold doelstellingen

 • dood 45 Vagos
 • maak 6 headshots
 • vernietig 2 voertuigen

Voor deze Rampage heb je 2:00 minuten de tijd om minimaal 30 Los Santos Vagos te doden.

De tweede razernij is te vinden in het zuidoosten van Los Santos. Om precies te zijn, tussen Macdonald Street en Jamestown Street in Rancho. Zodra de missie begint, heb je een Assault Rifle in je hand. Loop ondanks Trevor's speciale gave een stukje terug om wat dekking te zoeken.

Concentreer je onmiddellijk op de eerste twee auto's die verschijnen. Je hebt er ook precies twee nodig voor de gouden medaille. Gebruik granaten voor dit.

Daarna moet je door Macdonald Street lopen om bij het totaal van 45 gedode bendeleden te komen. De vijanden verbergen zich vooral op de daken, achter auto's en tussen de straten op de hoeken. Als je goed mikt, komen de headshots vanzelf. Anders moet je ze direct na de auto's aanpakken, zodat je daarna snel kunt reageren zonder steeds op de hoofden te moeten letten.


GTA 5 Rampage missie - Ballas

Locatie

 • Davis, South Los Santos

Voorwaarden

100% Gold doelstellingen

 • dood 50 Ballas
 • maak 6 headshots
 • vernietig 2 voertuigen

Voor deze Rampage heb je 2:00 minuten de tijd om minimaal 30 Ballas te doden.

In het centrum van Los Santos vind je de derde Rampage, waar je opnieuw bendeleden moet uitschakelen. Kijk tijdens de twee minuten uit voor de zijstraat waaruit de vijanden met meer auto's komen. Je zult er weer twee moeten vernietigen. Gebruik je handige handgranaten voor dit.

Als je de gouden medaille wilt, moet je in totaal 50 vijanden doden. Je moet vooral letten op de aangrenzende daken en balkons, waar veel schutters zitten die je gemakkelijk kunt uitschakelen. Je kunt indien nodig dekking zoeken bij de vuilnisbakken. Je hebt zes headshots nodig om de gouden medaille te krijgen. Deze kun je ook het beste zo vroeg mogelijk van je lijstje afstrepen.


GTA 5 Rampage missie - Military

Locatie

 • Fort Zancudo, Blaine Country

Voorwaarden

100% Gold doelstellingen

 • dood 45 Military
 • maak 6 headshots
 • vernietig 2 Rhino tanks

Voor deze Rampage heb je 3:00 minuten de tijd om minimaal 35 Military te doden.

In het westen van de map vind je de vierde Rampage op de weg naar Fort Zancudo. Hier wordt de draak gestoken met Trevor's accent, die daardoor direct kortsluiting krijgt en het nu op soldaten gemunt heeft.

Na de start verschuil je je onmiddellijk achter het muurtje naast je. Zo kun je aan beide kanten van de weg in de gaten houden waar de vijandelijke soldaten vandaan komen. Je hoeft je geen zorgen te maken over de vernielde voertuigen. Daarvoor heb je in deze razernij een RPG, wat deze missie een makkie maakt.

Het wordt moeilijker met de headshots, waarvoor je het Assault Rifle moet gebruiken. Laat de eerste soldaten rustig uit hun auto stappen en schiet een gaatje tussen hun ogen. Vuur dan vooral de granaatwerper af op vijandelijke voertuigen.


GTA 5 Rampage missie - Hipsters

Locatie

 • Mirror Park, East Vinewood

Voorwaarden

100% Gold doelstellingen

 • dood 30 Hipsters
 • maak 10 headshots
 • vernietig 2 voertuigen

Voor deze Rampage heb je 2:00 minuten de tijd om minimaal 20 Hipsters te doden.

Voor deze Rampage mag je zonder beperkingen op hipsters schieten, die Trevor natuurlijk enorm op de zenuwen werken. Dus nadat hij de mobiele telefoon van een van de mafkezen heeft afgepakt en op de grond heeft gegooid, begint het schietfestijn.

Hier beschik je over een shotgun, die je ook moet gebruiken voor de headshots en dus makkelijker van dichtbij zijn. Doe dit dus meteen in het begin en blijf bij de trap achter de tafel waar Trevor in de beginsequentie zijn pistool vandaan pakt.

Zoals altijd, gebruik granaten om de voertuigen uit te schakelen. Omdat er hier veel minder vijanden zijn, moet je geen problemen hebben met de doelen voor de gouden medaille. Door de meer open structuur en de mogelijkheden van kanten waarvandaan de vijanden komen, moet je wel meer aan je gezondheid denken. Zoek dus vaker dekking. Dertig vijanden doden in twee minuten zou het minste van je problemen moeten zijn hier.


Ga terug naar de GTA 5 guide en tips inhoud.

Bekijk ook zeker onze GTA 5 cheats.

Read this next