Skip to main content

GTA 5 Nigel missies - Vinewood Souvenirs

Tyler, Kerry, Willy, Mark en Al Di Napoli uitgelegd.

In de GTA 5 Stranger and Freaks missies Vinewood Souvenirs ontmoet je twee Britse toeristen: Nigel en Mrs. Thornhill. Beide figuren zijn geobsedeerd door de lokale celebrities van Los Santos. Na je eerste ontmoeting verschijnen er vier oranje cirkels op de kaart in Vinewood

Op deze pagina:


GTA 5 Vinnigewood Souvenirs missie - Nigel and Mrs. Thornhill

Locatie

 • North Sheldon Avenue, Vinewood Hills, Los Santos

Voorwaarden

Ontmoet Nigel en Mrs. Thornhill. Bekijk de cutscene.

Na je eerste ontmoeting met de twee Britten verschijnen er vier oranje cirkels op de kaart in Vinewood en Rockford Hills. Je bent vrij om ze in willekeurige volgorde af te gaan.


GTA 5 Vinewood Souvenirs missie - Tyler

Locatie

 • Greenwich Way, Rockford Hills, Los Santos

Voorwaarden

100% Gold doelstellingen

 • Weed Killer - schakel de tuinman uit in sneak mode
 • Pilferer - steel de kleren zonder gezien te worden

Rij naar Tyler Dixon's landgoed en parkeer voor de zuidelijke poort. Klim over de muur rechts van de poort in sneak mode en je ziet de tuinman al staan bij de open laadruimte van een bestelwagen. Blijf in sluipmode, benader hem en schakel hem voor de Weed Killer doelstelling onopgemerkt uit met één klap.

Nu moet je alleen nog de kleren zien te krijgen zonder ontdekt te worden. Ren nu om het huis heen naar links tot je bij de rand komt. Je kunt nu luisteren naar de dialoog tussen het meisje in het bubbelbad en Tyler die zijn baantjes trekt in het zwembad.

Voor de tweede doelstelling draait het nu allemaal om timing. Zodra Tyler zegt dat hij nog maar één baantje gaat zwemmen en zich van je verwijdert, sluip je langs de muur van het huis naar de ligstoel.

De zelfingenomen ster zal zich een beetje uitsloven aan de rand van het zwembad. Er staat een tas met zijn spullen bij de voorste ligstoel. Terwijl de twee nog met elkaar praten, ga jij terug. Het is wel belangrijk dat je snel teruggaat zodra je de spullen hebt, zodat Tyler je niet alsnog ziet.

Na de geslaagde diefstal belt Trevor, Nigel weer en heb je de missie op voltooid.


GTA 5 Vinewood Souvenirs missie - Kerry

Locatie

 • Portola Drive, Downtown Los Santos

Voorwaarden

100% Gold doelstellingen

 • Hot on the Pawns - blijf dicht bij Dexie tijdens de achtervolging

Je volgende souvenir voor Nigel en zijn vriendin is een hondenhalsband. Om dit te doen, ga je naar het Rockford Hills winkelcentrum. Daar moet je Kerry McIntosh tegenkomen die haar hond Dexie uitlaat in de winkelstraat.

Benader de hond. Maar het maakt niet uit hoe snel of langzaam je naar binnen gaat, Dexie zal hoe dan ook wegvluchten kort voordat jij dat doet.

Voor de gouden medaille moet je nu dicht bij de hond blijven. Wij kunnen je geen exacte afstand in meters geven, maar je mag het dier geen seconde uit het oog verliezen. Dexie stopt bij een brandweerauto bij de brandweerkazerne. Benader de hond en er start een cutscene met het einde van de missie.


GTA 5 Vinewood Souvenirs missie - Willy

Locatie

 • nachtclub Tequi-La-La, West Vinewood, Los Santos

Voorwaarden

100% Gold doelstellingen

 • Fist Fury - loop geen schade op in een gevecht met Willie
 • Entourage - praat met de metgezellen

Je volgende slachtoffer is Willy, bassist van de rockband Love Fist. Ga de Tequi-La-La nachtclub binnen door de deur onder de luifel. Ga rechtdoor de trap op naar links in plaats van rechts op Willy af te gaan. Hier vind je zijn metgezellen op de bovenverdieping, met wie je een praatje kunt maken voor de extra doelstelling 'Entourage'.

Dan ga je de trap af waar je Willy in elkaar slaat. Begin met een schop. Dan hoef je hem alleen maar op de grond te houden om het extra doel 'Fist Fury' te voltooien.

Na het gevecht pak je zijn gouden tand. Het zal zeker een souvenir zijn waar de bejaarden heel blij mee zullen zijn. Rij de heuvels op links achter de club. Er zijn een paar opritten om je in te verstoppen en een paar hellingen om naar beneden te rijden om de politie kwijt te raken. Als dat gebeurd is, belt Trevor Nigel en is de missie volbracht.


GTA 5 Vinewood Souvenirs missie - Mark

Locatie

 • Los Santos Golf Club, Vinewood

Voorwaarden

100% Gold doelstellingen

 • Under Par - pak de golfclub binnen 30 seconden
 • Hole in One - maak Mark af met een headshot
 • Four! - schakel Mark en zijn drie lijfwachten uit

Voordat je naar de golfbaan in Vinewood gaat, pak je een Sniper Rifle. Dat maakt deze klus een stuk makkelijker. Daarna kun je naar de golfbaan, die je via de hoofdparkeerplaats oprijdt. Blijf in de auto en rij verder terug rond de ingang naar rechts het parcours op.

De markering verschijnt op de kaart. Zodra het rood wordt, beginnen de 30 seconden voor de eerste gouden medaille. Als je hem kunt zien, ga dan onmiddellijk weg. Pak de Sniper Rifle en schiet een kogel tussen Marks ogen. Als hij je eerst ziet, zullen zijn lijfwachten je aanvallen en zal hij vluchten in het golfkarretje.

Als Mark eenmaal dood is, ligt zijn golfclub op de grond. Stap weer in je auto en rij naar de markering op de kaart waar de golfclub is. Het is het beste om over een paar van zijn beschermers te rijden. Pak de golfclub, dat beëindigt het aftellen. Eindelijk kun je jezelf genoeg tijd geven om de laatste bodyguards te doden.

Uiteindelijk ontsnap je in je auto van de golfbaan en loos je de politie.


GTA 5 Vinewood Souvenirs missie - Al Di Napoli

Locatie

 • Red Desert Avenue, Del Perro, Los Santos

Voorwaarden

100% Gold doelstellingen

 • Stalker - blijf dicht bij Al Di Napoli tijdens de achtervolging
 • Accident and Emergency - voorkom dat je iemand in het ziekenhuis pijn doet
 • Not a Scratch - auto van Nigel heeft minimale schade

Als je de eerste vier Vinewood Souvenir missies voor Nigel hebt voltooid, kun je deze missie gaan doen. Deze keer wil het koppel rechtstreeks met een beroemdheid praten. Dus je moet de ster Al Di Napoli ontvoeren, anders komt hij niet mee.

Zodra de missie begint en Di Napoli ontsnapt, stap je in Nigels auto en zet je de achtervolging in. Je moet niet te ver van hem vandaan blijven. maar je moet tegelijkertijd ook niet te roekeloos rijden. Een krasje hier en daar met kleine schrammen op tegemoetkomend verkeer is prima. Zodra er echter een lichte botsing volgt die je auto lichtjes vertraagt, moet je voor de gouden medaille echter herstarten.

Tijdens de achtervolging kom je twee bijzonder lastige plekken tegen. Eerst rijdt Di Napoli tegen het verkeer in. Hier moet je goed op het verkeer voor je letten. Het is het beste om aan de rand of direct in het midden te rijden om precies tussen de rijen te komen. Als je begint uit te wijken, kun je de 100 procent bijna vergeten.

Daarna rijdt de gekke Di Napoli naar een ziekenhuis. Je mag hier niemand pijn doen; niet één persoon. Blijf in het midden van de gangen en kamers om elk contact te vermijden. Aan het einde spring je uit het raam. Een cutscene begint, waarna je Di Napoli in de kofferbak terugbrengt naar Nigel en Mrs. Thornhill.


GTA 5 Vinewood Souvenirs missie - The Last Act

Locatie

 • Power Street, Strawberry, Los Santos

Voorwaarden

100% Gold doelstellingen

 • Skin of your Teeth - stap uit de auto, net voor de trein hem raakt
 • Accident and Emergency - dood Al Di Napoli per trein

De laatste missie in deze Vinewood Souvenirs-serie vereist natuurlijk een ietwat bitter einde als je de 100 procent wilt halen. Hoewel je na de start de keuze hebt om Al Di Napoli vrij te laten of hem in de bagageruimte te houden, heb je er geen voor de gouden medailles. Dan moet je namelijk Al Di Napoli doden. En op een ietwat theatrale manier.

Blijf de markering volgen en je zult uiteindelijk de spoorwegovergang bij de Palmer Taylor Power Station bereiken. Zet de auto op de rails en kijk uit voor de trein die op je afkomt. Al Di Napoli ermee doden is slechts het eerste deel van de extra doelstellingen. Je moet nog steeds in de wagen zitten tot de trein vlak voor het voertuig is. De beste manier om dit te doen is om naar de trein toe te rijden en er op het laatste moment uit te springen. Na de grote explosie, belt Trevor automatisch Nigel en de missie is gedaan.


Ga terug naar de GTA 5 guide en tips inhoud.

Bekijk ook zeker onze GTA 5 cheats.

Read this next