Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

GTA 5 next-gen releasedatum bekendgemaakt

Deze keer wordt hij niet meer van ons gestolen!

Rockstar heeft de next-gen GTA 5 van een releasedatum voorzien. De game komt dinsdag 15 maart 2022 uit voor Playstation 5 en Xbox Series X/S.

Grand Theft Auto 5 is daarmee op drie generaties consoles speelbaar. Spelers van de Playstation 4- en Xbox One-versies kunnen de in de singleplayer gemaakte progressie overzetten naar de PlayStation 5- en Xbox Series X/S-versie. Het is echter nog niet bekend of er voor hen een gratis upgrade beschikbaar komt. Wat wel vaststaat, is dat de next-gen versie 69,99 euro gaat kosten.

Cover image for YouTube videoGTA 5 Review (PS5, Xbox Series) - Nog steeds top, maar waar blijft GTA 6?

De PlayStation 5- en Xbox Series X/S-versie van GTA 5 bevat onder meer nieuwe grafische modi met een 4K- en 60 fps-modus voor zowel de singleplayer als de online-ervaringen. Tevens kun je texture-verbeteringen, HDR-opties, snellere laadtijden, ray-tracing en platformspecifieke verbeteringen als haptic feedback verwachten.

Ook komt er een losstaande versie van GTA Online op beide platforms voor de mensen die niet de gehele game willen kopen. GTA Online verbeteringen voor next-gen zijn ook onderweg.

Wanneer GTA 5 eindelijk verschijnt op next-gen consoles, kan je gelukkig ook weer gebruik maken van de GTA 5 cheats om Los Santos op stelten te zetten.

Naast de aankondiging van de next-gen GTA 5 en GTA Online release komt Rockstar met meer heuglijk nieuws. Zo heeft de ontwikkelaar officieel bevestigd dat Grand Theft Auto 6 in ontwikkeling is.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
Over de auteur
Menno Burgers avatar

Menno Burgers

Redacteur

Menno begon op zijn zesde met gamen en heeft het nooit meer losgelaten. Tegenwoordig is hij vaak te vinden in Sea of Thieves waar je hem van verre al aan ziet komen, oppassen geblazen dus!

Reacties