Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

GTA 5-mod Ghent Theft Auto organiseert eigen Gentse Feesten

Hopelijk is de digitale Irish coffee even lekker.

Lucas Selfslagh, de maker van de GTA 5-mod Ghent Theft Auto, organiseert een GoFundMe-campagne voor de verdere ontwikkeling van de mod. Met het ingezamelde geld wil Selfslagh in Ghent Theft Auto een digitale versie van de Gentse Feesten organiseren. Dat volksfeest kan dit jaar immers niet in normale omstandigheden doorgaan omwille van de coronamaatregelen.

Selfslagh werkt al jaren aan de mod die uiteindelijk de hele Gentse binnenstad wil toevoegen aan de game. Via de GoFundMe-campagne wil hij dat proces nu versnellen en een speelbare versie klaar hebben tegen 17 juli. Dat is de dag waarop de Gentse Feesten normaal gezien van start zouden gaan.

Vanaf dan kun je via de mod de verschillende pleinen bezoeken waar de feesten normaal gezien plaatsvinden. Daar kun je verschillende evenementen en live-streams volgen, of gewoon met je vrienden genieten van een virtueel biertje.

Wij kunnen alvast niet wachten om onze eerste virtuele Irish coffee te drinken en volgen de verdere ontwikkeling van de mod op de voet. Lucas Selfslagh heeft in elk geval nog wel even tijd om zijn GTA 5-mod af te werken, want Grand Theft Auto 6 komt mogelijk pas in 2023 uit.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties