Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

GTA 5 Josh missies - Commission, Deal, Estate en Contract

Extra Commission, Closing the Deal, Surreal Estate en Breach of Contract uitgelegd.

In deze serie GTA 5 Stranger and Freaks missies krijg je te maken met een louche makelaar genaamd Josh. De zaken gaan op zijn zachtst gezegd niet al te best, dus aan jou om hem daarbij een handje te helpen. Dat gaat uiteraard op zijn Trevors, dus verwacht de nodige idioterie.

Op deze pagina:


GTA 5 Josh missie - Extra Commission

Locatie

 • Josh' villa, West Eclipse Boulevard, Rockford Hills

Voorwaarden

 • voltooi eerst Hang Ten
 • speel als Trevor

Nadat je de Hang Ten-missie hebt voltooid, moet er een vraagteken verschijnen op West Eclipse Boulevard. Ga naar het huis en ontmoet Josh achter de poort. Hij blijkt een makelaar te zijn die al zijn klanten aan een concurrent heeft verloren.

Accepteer de opdracht en Josh zal je een bericht sturen met een link naar Lenny Avery's website. Je moet vijftien te-koop-borden vernietigen. De link helpt je hierbij. Ga naar alle gebouwen die verkocht worden in het gebied. Klik dan op Approach en er verschijnt automatisch een route op de radar die je kunt volgen.

Vernietig alle vijftien borden, bijvoorbeeld door ze met je auto omver te rijden. Als je je werk gedaan hebt, kun je terugkeren naar Josh voor een nieuwe missie.


GTA 5 Josh missie - Closing the Deal

Locatie

 • Bilingsgate Motel, Innocence Boulevard, South Los Santos

Voorwaarden

100% Gold doelstellingen

 • Pulverizer - gebruik een melee-wapen om Avery te verslaan
 • Seized - stop Avery's auto binnen 40 seconden

Rijd naar het Josh-icoon in het Bilingsgate Motel. Zorg ervoor dat je een wapen bij je hebt, want dat heb je aan het eind van de missie nodig voor een gouden medaille. Praat met Josh in het motel en ga dan naar boven naar de kamer met nummer 9. Ga terug en Josh zal je de eigenlijke missie uitleggen. Je moet een boodschap overbrengen aan Lenny.

Ga nu naar de gele marker in het noordwesten. Onderweg zal Josh je bellen. Blijkbaar weet Lenny dat je komt. Hij geeft je een hint. Hij zit in een groene Comet. Rijd dan naar de marker via Caesars Drive op naar het landhuis, waar je zijn auto zult vinden.

Haal de trekker over. Lenny ziet je meteen en vlucht. Je hebt nu 40 seconden om zijn auto te stoppen om 100% te halen. Je kunt hem rammen, maar het beste is om een pistool te pakken en zijn banden kapot te schieten. Daarna kun je hem veel sneller inhalen en stoppen.

Zodra Lenny stopt en uitstapt, sla je hem in elkaar tot de missie voorbij is.


GTA 5 Josh missie - Surreal Estate

Locatie

 • Bilingsgate Motel, Innocence Boulevard, South Los Santos

Voorwaarden

100% Gold doelstellingen

 • Out of the Frying Pan - voltooi de missie zonder de politie te alarmeren
 • Pyromaniac - maak in één keer een perfect benzinespoor

Ga terug naar Josh in het Bilington Motel, die je weer naar kamer 9 stuurt. Hij heeft het over zijn huis, dat in beslag genomen dreigt te worden. Daarvoor wil hij de schuur in brand steken en het verzekeringsgeld innen. Gelukkig heeft hij een jerrycan met benzine, die hij bij jou achterlaat.

Zijn Lampadati Felon GT staat een paar meter verderop en is ook op de kaart aangegeven. Stap in de auto en rij naar Josh z'n flat, die op de kaart staat aangegeven. Links van de poort vind je een deel van de muur dat wat lager is. Je kunt daar overheen klimmen. Ren nu naar de achterkant van het huis waar je een grill zult vinden.

Kies in het wapenwiel de Jerry Can. Je moet nu een benzinespoor maken die de lijn op de grond volgt. Je mag qua gieten geen fouten maken om de gouden medaille te krijgen. Gelukkig zit er genoeg benzine in de jerrycan. Neem dus je tijd.

Als je het einde bereikt hebt, schakel je over op een willekeurig geweer en schiet je op het benzinespoor. Na het filmpje waarin je de explosie ziet, sprint je zo snel als je kunt terug over de muur naar de auto en rijd je weg. Als je snel genoeg bent, zal de politie niet weten dat je er iets mee te maken had en worden ze verder niet gealarmeerd.


GTA 5 Josh missie - Breach of Contracte

Locatie

 • Josh' villa, West Eclipse Boulevard, Rockford Hills

Voorwaarden

100% Gold doelstellingen

 • Dirty Rat - dood Josh voordat je ontsnapt
 • Hot Pursuit - ontsnap in de geparkeerde patrouillewagen

Nu is het tijd voor Josh zijn laatste missie. Ga daarvoor weer naar zijn villa, die je in de laatste missie vakkundig hebt platgebrand. Josh wacht bij zijn huis en praat met twee politieagenten. Zodra je opduikt, wijst de slijmbal meteen naar je.

Blijkbaar wil Josh je harde werk 'belonen' met een langdurig verblijf in de gevangenis. Uiteraard laat je niet met je sollen. Als je Josh neerschiet, krijg je twee Wanted-sterren. Je kunt ze echter ook snel verliezen. Stap onmiddellijk in de patrouillewagen. Je hebt nu aan beide eisen voor de 1gouden score voldaan.

Alles wat je nu nog moet doen, is louter ontsnappen. Om dit te doen, ga je op West Eclipse Boulevard iets naar het zuiden. Met twee sterren zou je op een lange weg met hoge snelheid moeten kunnen ontsnappen.


Ga terug naar de GTA 5 guide en tips inhoud.

Bekijk ook zeker onze GTA 5 cheats.

Read this next