Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

GTA 5 Hao en Peter Dreyfuss missies - Shift Work en A Starlet in Vinewood

Strangers and Freaks missies Shift Work en A Startlet in Vinewood uitgelegd.

In tegenstelling tot het gros van de personages in de GTA 5 Stranger and Freaks missies krijgen zowel Hao als Peter Dreyfuss ieder maar één missie. In Shift Work draait het simpelweg om straatracen tegen de Chinese automonteur. In A Starlet in Vinewood komt het louche verhaal achter de vijftig briefdelen die je door de hele map kunt vinden tot een conclusie, met een A Mystery Solved achievement als beloning.

Op deze pagina:


GTA 5 Hao missie - Shift Work

Locatie

  • Pillbox Hill

Voorwaarden

100% Gold doelstellingen

  • Fastest Lap - rij een ronde binnen 01:20 minuten
  • Underdog - beëindig de race binnen 02:50 minuten
  • Clean Race - beëindig de race met minder dan 5 botsingen

In deze missie neem je het in een straatrace op tegen Hao en een aantal andere coureurs. Pak een snelle auto en rij naar het startpunt van de race. Snelle bolides in de Super-, Sports- of Sports Classic-klasse zijn natuurlijk aan te bevelen, maar Muscle Cars kunnen het ook goed doen in de race. Deze zijn echter veel moeilijker onder controle te houden, dus maak eerst een goede afweging.

De wedstrijd zelf bevat twee rondjes. De doelstellingen voor 100 procent Gold gaan over een snelle ronde (binnen 01:20 minuten) en snelle racetijd (binnen 02:50 minuten) neerzetten. Deze twee doelen zijn niet al te moeilijk te bereiken.

Gebruik je slow motion (druk beide analoge sticks in) om voorzichtig remmende concurrenten in bochten te passeren. Ze zullen hier meestal langzamer gaan, maar Franklins rijvaardigheid laat hem in deze situaties als het ware 'vals spelen'. Op deze route staan de nodige lantaarns en dergelijke die je abrupt tot stilstand kunnen brengen als je niet oppast. Ook hier kan slow motion een middel zijn om de doelen te bereiken, zodat je die het laatste moment kunt ontwijken. Gebruik het spaarzaam om te kunnen profiteren van het verhoogde reactievermogen en de gevoeligere besturing bij elke bocht.

Slow motion is ook essentieel als middel om het derde en moeilijkste doel van de race te bereiken: een nagenoeg ongevalvrije race. Je mag maar minder dan vijf botsingen hebben als je goud wilt halen. Zo goed als foutloos rijden is dus een vereiste. Nogmaals, gebruik altijd slow motion om de fysica te trotseren en op het laatste moment vakkundig crashes te vermijden. De race winnen is niet zo moeilijk, maar stel het vermijden van crashes altijd boven het opschuiven van een positie.


GTA 5 Peter Dreyfuss missie - A Starlet in Vinewood

Locatie

  • Vinewood Hills

Voorwaarden

  • speel als Franklin

100% Gold doelstellingen

  • Cut! - dood Peter Dreyfuss

Hoewel je vijftig Letter Scraps mag zoeken met alle personages in Los Santos en de omliggende gebieden, kun je deze missie alleen met Franklin aannemen. Als je alle stukjes hebt gevonden, schakel je over naar Franklin om de brief met hem te lezen. Nu verschijnt er weer een vraagteken op de kaart, dat je moet volgen. Dit brengt je naar het landgoed van Peter Dreyfuss in Vinewood Hills.

Je kunt deze charlatan laten ontsnappen, maar voor de gouden medaille en dus de 100 procent moet je hem zijn verdiende loon geven. Om dit te doen, kun je gewoon een pistool oppakken en hem neerschieten zodra de sequentie eindigt. Als je mist, zal Peter Dreyfuss in zijn sportwagen stappen en wegrijden.

Er is een simpele methode voor als je geen zin in een wilde achtervolging met de auto hebt. Neem een geweer of pistool met een geluidsdemper en schiet op al zijn banden. Dit maakt het moeilijker voor hem om te ontsnappen. Of maak voor de ontmoeting een explosief aan zijn auto vast. Laat hem lopen, in de auto stappen en - BOEM! - de missie is voorbij.


Ga terug naar de GTA 5 guide en tips inhoud.

Bekijk ook zeker onze GTA 5 cheats.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties