Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

GTA 5 gespeeld in speciale virtual reality-omgeving

Loopband simuleert beweging.

Er zijn beelden opgedoken waarin iemand de pc-versie van Grand Theft Auto 5 met behulp van meerdere virtual reality-apparaten speelt.

De speler maakt gebruik van een Oculus Rift-headset om de spelwereld weer te geven. Hij gebruikt daarnaast ook een speciale geweercontroller die ervoor zorgt dat fysieke bewegingen worden omgezet in handelingen in GTA 5.

Ten slotte maakt de speler gebruik van de Virtuix Omni-loopband. Dit is een apparaat dat je in staat stelt om letterlijk rond te lopen in een game. Het unieke aan de Virtuix Omni is dat je de vrijheid hebt om alle kanten op te bewegen. De loopband is gefinancierd met behulp van crowdfundingsite Kickstarter.

Grand Theft Auto 5 is sinds 14 april beschikbaar voor de pc. Een oplossing voor mogelijke installatieproblemen vind je op de site.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties