Skip to main content

GTA 5 Epsilon Program missies - The Truth

Seeking, Accepting, Assuming, Chasing, Bearing, Delivering, Exercising en Unknowing the Truth uitgelegd.

In de GTA 5 Stranger and Freaks missies rondom The Truth staat een obscure sekte centraal. Het Epsilon Program is een Scientology-achtige cultus waar je niet zomaar tussenkomt, tenzij je bereid bent de portemonnee te trekken en wat vreemde opdrachten uit te voeren.

Op deze pagina:


GTA 5 Epsilon Program missie - Seeking the Truth

Locatie

 • Raton Canyon, Blaine Country

Voorwaarden

Na het invullen van de evaluatie op de website van de Epsilonists (epsilonprogram.com) komt je meer te weten over een rode pick-up truck met een deuk. Ga nu naar het vraagteken op de grindweg, die aan de noordelijke rand van Mount Josiah bij de rivier ligt. Rijd langs het spoor, waar je de rode truck in het midden van de weg vindt.

Stap uit en nader het voertuig. Een cutscene begint waarin Michael in elkaar wordt geslagen. Daarna wordt hij weer wakker in zijn ondergoed. bij de radarschotels een flink eind verder naar het oosten. Onmiddellijk ontvang je een e-mail waarin de sinistere sekte je om een donatie vraagt. De link hiervoor is natuurlijk bijgevoegd.

De missie is afgelopen. Maar om de volgende vrij te spelen, moet je de link uit de e-mail volgen en een donatie van 500 dollar overmaken aan het instituut.


GTA 5 Epsilon Program missie - Accepting the Truth

Locatie

 • Ice Planet Jewelry, Clinton Avenue, Downtown Vinewood

Voorwaarden

Om de volgende missie te beginnen, ren je (nadat je 500 dollar naar de sekte hebt overgemaakt) naar het Epsilon-symbool op de kaart. Dit is in het noorden van Los Santos op Clinton Avenue. Hier ontmoet je Marnie voor het eerst in levende lijve, die veteranen natuurlijk al kennen uit Grand Theft Auto 4.

Tijdens jullie gesprek vertelt ze je iets meer over de organisatie. Voor een verdere donatie van slechts 5.000 dollar bereik je het volgende niveau en ontvang je dus een instrument waarmee alle geheimen van het bestaan kunnen worden gefundeerd en verkend. Natuurlijk een kans op 'De Waarheid' die je niet laat liggen.


GTA 5 Epsilon Program missie - Assuming the Truth

Locatie

 • Grapeseed, Blaine Country

Voorwaarden

Rij zoals gebruikelijk naar het Epsilon-icoontje op de map. Deze keer moet je een beetje noordelijker gaan. In Grapeseed ontmoet je eindelijk de mediterende Marnie, die je zal onderrichten met enkele lezingen van de Epsilonists.

Om echte kennis te verkrijgen, moet je een taak volbrengen voor de hogere wezens. Blijkbaar zijn e-mails de beste manier om dit te doen.Kort na de vergadering ontvang je een bericht waarin je wordt opgedragen vijf voertuigen op te halen en af te leveren. Je moet ze een voor een vinden en ze naar de marker in Vinewood Hills brengen. Je krijgt vanzelf een melding als je in een van de auto's zit.

Dit zijn de vijf voertuigen die je moet vinden: Declasse Tornado, Benefactor Surano, Enus Super Diamond, Pegassi Vacca en tot slot de Dinka Double-T motor.

Aangezien de auto's vrij zeldzaam zijn, is het normaliter moeilijk ze op de weg te vinden. Maar door deze missie verschijnen ze tijdelijk vaker.

Sommige voertuigen bevinden zich in vaste posities. Je kunt de Benefactor Surano aan het opvallende doodlopende eind van Lake Vinewood Estates vinden. Rij naar het einde van de weg.

De Pegassi Vacca staat meestal voor een huis in Vinewood Hills, dat in het zuidoostelijke deel ligt. Je moet een paar straten doorrijden, maar je zult het snel vinden.

De Dinka Double-T is makkelijker te vinden. Rijd naar de parkeerplaats naast het kantoor van LifeInvader op Del Perro Boulevard.

De andere twee komen vaker voor in het normale verkeer. Het is iets makkelijker om ze te vinden in het noordelijke deel van Los Santos in Vinewood.

Als je niet lang wilt zoeken en drie van de auto's direct wilt krijgen, kun je wat geld van je rekening gebruiken. Je hebt in totaal 589.000 dollar nodig om de Enus Super Diamond, Pagassi Vacca en Benefactor Surana te kopen. Je kunt ze alle drie bestellen op de site van Southern San Andreas Super Autos (southernsanandreassuperautos.com).

Breng alle vijf voertuigen naar de aangegeven positie om de missie te voltooien.


GTA 5 Epsilon Program missie - Chasing the Truth

Locatie

 • Grapeseed, Blaine Country

Voorwaarden

100% Gold doelstellingen

 • Use the Force - vind het buitenaardse artefact zonder detector

Als je de vijf auto's bij de Epsilonists hebt afgeleverd, zal Marnie je nog een e-mail sturen. ontmoet haar weer in Grapeseed, waar ze een andere missie voor je heeft. Zij is dit keer echter niet alleen en heeft acteur Jimmy Boston bij zich, die een klein apparaatje heeft meegebracht. Blijkbaar is dit ding in staat om buitenaardse objecten te lokaliseren.

Als je de 100 procent wilt halen, moet je de detector niet aanzetten voor visuele hulp. Laat de knoppen gewoon met rust en oriënteer je alleen op de trillingen, die sterker worden zodra je het voorwerp nadert. Of herhaal gewoon de taak nadat je precies weet waar je heen moet.

Draai eerst in de richting van de huizen en loop langzaam naar het hek waar een televisie voor staat. Helaas is dit niet het artefact, dus moet het ergens anders zijn.

Je volgende doel is een autoaccu. Om dit te doen, loop je langs een gele vrachtwagen en een supermarkt om direct bij een rots uit te komen. Ook daar is het bingo, maar toch niet helemaal.

Draai naar het oosten en daal daar de helling af. Je zult een paar boomstronken tegenkomen met een schoen ervoor. Raap het op en je hebt de missie succesvol voltooid.

Voor de volgende missie moet je echter weer geld doneren. Dit keer is het zelfs 10.000 dollar. Dus klik twee keer op de 5.000 dollar knop op de internetpagina.


GTA 5 Epsilon Program missie - Bearing the Truth

Locatie

 • Downtown Vinewood, Los Santos

Voorwaarden

Als je weer wat geld aan de Epsilonists hebt gedoneerd, kun je naar de volgende missie. Rij weer naar het Epsilon-teken op de kaart, dat deze keer in een steegje in Downtown Vinewood is. Daar zul je wederom Marnie ontmoeten. Om je toewijding te bewijzen, moet je het officiële gewaad van de sekte kopen en het tien dagen lang dragen.

Kort na het gesprek ontvangt je zoals gebruikelijk een e-mail met een link. Zo kom je op de online winkel. Klik op 'Buy Robes' en voor 'slechts' 25.000 dollar ben je de nieuwe eigenaar.

Vervolgens moet je de Epsilon Robes tien dagen achter elkaar dragen. Om dit te voltooien, kun je gerust andere dingen met Michael doen of hem gewoon daar laten terwijl je de virtuele tijd in San Andreas laat verstrijken. Aan het eind van elke dag ontvang je een korte bevestiging dat je het kledingstuk met succes hebt gedragen. Op de tiende dag kun je verder gaan met een andere missie.


GTA 5 Epsilon Program missie - Delivering the Truth

Locatie

 • Fort Zancudo, Blaine Country

Voorwaarden

100% Gold doelstellingen

 • Touchdown - land het vliegtuig zonder schade
 • Zondar the Bridge - vlieg onder een brug door

Dit is een missie met optionele doelstellingen. Maar eerst moet je in een voertuig stappen en naar Sandy Shores Airfield in het oosten gaan. Daar ontmoet je Tom. Hij stuurt je naar een vliegtuig: de Velum. Blijkbaar wil Cris dat je het vliegtuig neemt naar Jimmy Boston, die op een andere luchthaven is. Stap in het vliegtuig, start de motoren en stijg op. Dankzij de eenvoudige vluchtbesturing zou dit geen enkel probleem moeten zijn.

Nu komt het lastige gedeelte. Vlieg eerst direct naar het noorden, waar Lago Zancudo in zee uitmondt. Hier vind je meteen de eerste kruising waar je onderdoor moet vliegen. Wijk voor de zekerheid naar het westen uit en maak een wijde boog. Neem ook je tijd.

Stuur veilig in de richting van de rivier en blijf er gedurende de hele reis iets boven. Je moet niet te laag vliegen, anders kun je makkelijk schade oplopen. Zelfs het kleinste krasje verpest je 100 procent score voor een gouden medaille.

Blijf op het juiste spoor en stuur alleen iets naar beneden als je een brug ziet. Indien nodig kun je tussendoor de kaart raadplegen, zodat je beter voorbereid bent. Nadat je de rivier hebt gevolgd tot aan de Alamo Sea krijg je een bericht van Jimmy Boston om te landen bij Sandy Shores, dat iets verder ten oosten van de riviermonding ligt. Ga naar de landingsplaats en zorg dat je recht op de landingsbaan afkoerst.

Na de veilige landing stap je uit en praat je met Jimmy om de missie te beëindigen.


GTA 5 Epsilon Program missie - Exercising the Truth

Locatie

 • Grand Senora Desert, Blaine Country

Voorwaarden

Rij naar de woonwagens in de woestijn ten westen van Sandy Shores Airport. Daar ontmoet je de andere Epsilonists. Belangrijk is dat je Epsilon Robes aan hebt, anders kun je niet door. Je moet namelijk gekleed in de outfit 5 mijl door de woestijn lopen.

De oefening is in ieder geval niet helemaal zinloos, want in de tussentijd vergroot je Michaels uithoudingsvermogen waar je ook in andere missie profijt van hebt. Zorg dat je in de woestijn blijft; de richting maakt niet uit. Je kunt zelfs een elastiekje aan je controller binden, zodat Michael rondjes rent tot hij de 5 mijl gepasseerd heeft.

Cris geeft je na 4 en 5 mijl een seintje. Helaas heeft hij nog een laatste donatie nodig om je naar het hoogste niveau te promoveren.


GTA 5 Epsilon Program missie - Unknowing the Truth

Locatie

 • West Vinewood, Los Santos

Voorwaarden

100% Gold doelstellingen

 • Cult Intervention - dood alle Epsilon- bewakers
 • Show Me the Money - steel het geld van Epsilon en ontsnap

Het is eindelijk tijd om de befaamde Cris te ontmoeten. Rij naar het Epsilon Centrum in Vinewood in je Epsilon-kledij en met minstens 50.000 dollar op je rekening. Daar laad je het geld in zakken en zet je ze in een auto. Cris vraagt je om de auto naar het afgesproken vertrekpunt te brengen. Je hebt nu verschillende opties om uit te kiezen.

De gemakkelijkste methode is om de auto voor je te volgen en het geld normaal af te leveren. Dan stapt de sekte in een helikopter en verdwijnen ze voorgoed naar de Kaaimaneilanden. In ruil daarvoor krijg je een geschenk: een oude tractor. Tja...

Als je het geld zelf wilt innen, kun je gewoon wegrijden zodra je in de auto zit. De bewakers zullen je volgen, maar je kunt ze gemakkelijk afschudden door naar het noorden te vluchten of de kleur van je auto te veranderen. Je krijgt ook dan geen gouden medaille.

Hiervoor moet je een stap verder gaan. Volg eerst de beveiligingsauto naar het afgesproken punt. Maar in plaats van gewoon naar de marker te rijden en het geld aan de sekte te overhandigen, pak je je wapens en schiet je de hele crew neer. Verberg je je aan de andere kant van de helikopter, of haast je terug naar je auto om daarachter beschutting te zoeken. Dan hoef je alleen nog maar de overgebleven bewakers uit te schakelen. Als je alle rode stippen op de kaart hebt uitgeschakeld, stap je weer in je auto en vlucht je weg. Al het geld (een dikke 2 miljoen dollar) is nu van jou.


Ga terug naar de GTA 5 guide en tips inhoud.

Bekijk ook zeker onze GTA 5 cheats.

Read this next