Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

GTA 5 Dom missies - Risk Assessment

Strangers and Freaks missies Risk Assessment, Liquidity Risk, Targeted Risk en Uncalculated Risk uitgelegd.

In de GTA 5 Stranger and Freaks missie Risk Assessment en daaropvolgende missies ga je de strijd met de thrillseeker Dominic 'Dom' Beasley aan. Deze hedge fund manager met teveel geld is behoorlijk competitief ingesteld en daagt je uit voor de nodige extreme sports. In een serie opdrachten is het vooral belangrijk dat je geen last van hoogtevrees hebt, want je moet jezelf continu in een parachute hijsen.

Op deze pagina:


GTA 5 Dom missie - Risk Assessment

Locatie

 • Vinewood Hills

Voorwaarden

100% Gold doelstellingen

 • Free Faller - val 7 seconden voordat je je parachute opent
 • Big Air - 2 seconden air tijdens de mountainbikewedstrijd
 • Downhill King - win de mountainbikewedstrijd

Volg de blaffende hond het pad af tot je de skydiver vindt die vastzit in een boom. Volg de adrenalinejunkie, die Dom blijkt te heten, naar de helikopter en ga aan de linkerkant staan. Je kunt de vlucht over de top van Mount Chiliad helemaal volgen of overslaan door op A of kruisje te drukken. Als je boven bent, druk je op de knop om uit de helikopter te springen. Nu moet je minstens 7 seconden in vrije val zijn voor een 100 procent score. Als je wilt, kun je meer dan 20 seconden wachten voor je de parachute opent. Het maakt uiteindelijk niet uit hoe je precies in de gemarkeerde cirkel terechtkomt.

Eenmaal beneden moet je het tegen de Dominator opnemen in een mountainbikewedstrijd de berg af. Versnel met de sprintknop (tikken brengt je naar de maximumsnelheid). De voor- en achterrem bevinden zich respectievelijk op de linker en rechter trigger (L2, R2).

Houd RB of R1 ingedrukt om Franklin klaar te maken voor een sprong. Probeer Dom nog niet in te halen op de heuvel. Dat zal pas gebeuren in het laatste kwart van de race, wanneer het landschap wat vlakker en groener wordt.

Het is zelfs mogelijk om hem in de laatste 100 meter in te halen als je hier slim bochten afsnijdt. Gooi er wat sprongen tijdens deze afdaling uit en wees niet bang om in de eerste driekwart van de race op de rem te trappen om niet te crashen. Dom zal je niet ontlopen.


GTA 5 Dom missie - Liquidity Risk

Locatie

 • Los Santos International Airport Alamo Sea

Voorwaarden

100% Gold doelstellingen

 • Sky Blazer - voer 8 flips op de Blazer uit
 • Dive Bomber - overleef een landing in het water zonder parachute te openen

Ontmoet Dom op het vliegveld en neem dan de quad naar de compound. Dom mag dit doen omdat hij ervoor betaald heeft. Hoe dan ook, volg hem naar een opstijgend vrachtvliegtuig en rijd over de achterklep het vliegtuig in. Hoog boven Lake Alamo kun je met de quad uit het vliegtuig springen.

Nu heb je twee extra doelstellingen te voltooien als je goud wilt bereiken. Ten eerste moet je acht rollovers voltooien op de Blazer. Pas op dat je niet te veel draait, anders kun je snel de controle over de Blazer verliezen. Afgezien daarvan is het doel nog vrij gemakkelijk te bereiken. Houd gewoon de linker analoge joystick naar beneden ingedrukt. Zo rol je verschillende keren om, maar je moet wel oppassen dat je niet te dicht bij de oever van het meer valt.

Het tweede bijkomende doel is minder gemakkelijk te bereiken. Je moet een waterlanding maken zonder de parachute te openen - en overleven, natuurlijk. Verticaal erin duiken lijkt onmogelijk. De sleutel om te overleven is op de quad te blijven tot vlak voor het einde, hem horizontaal te houden en net boven het wateroppervlak eraf te springen. Zo belandt Franklin vrijwel ongedeerd in het meer. Nu hoef je alleen nog maar naar Dom te zwemmen en met hem te praten. Dan heb je de missie op met goud voltooid.


GTA 5 Dom missie - Targeted Risk

Locatie

 • Maze Bank Tower, Downtown Los Santos

Voorwaarden

100% Gold doelstellingen

 • Dare Devil - vrije val van 8 seconden
 • Bullseye - land op de vrachtwagen

Het lastigste deel van deze missie is om bij het startpunt te komen. Je hebt namelijk een helikopter nodig om op het dak van de Maze Bank Tower te landen, waar Dom op je wacht.

Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Als je al genoeg geld gespaard hebt, kun je er een online kopen. Of je kunt op zoek gaan naar een politiebureau in de stad, die net als ziekenhuizen meestal een helikopter op hun dak hebben of op zijn minst een in de buurt hebben die je gemakkelijk kunt stelen.

Gebruik de heli om naar de top van de Maze Bank Tower te vliegen, land daar veilig en haast je via de kleine trap naar beneden om met Dom te praten.

Je doel is om te landen op de achterkant van de vrachtwagen die naar het noorden rijdt op Power Street. Om de eerste van twee optionele doelstellingen te voltooien, moet je een vrije val van ten minste acht seconden maken. Spring van het gebouw en tel dus tot acht. Voor de zekerheid wacht je even en open je de parachute ietsje later om de tijd te laten tellen. Of nog beter: gebruik de stopwatch van je telefoon.

Manoeuvreer je daarna direct achter de vrachtwagen, zodat je er recht op af kunt zweven zonder verder te hoeven corrigeren. Richt je op het voorste gedeelte, omdat je meestal iets verder naar achteren landt als je landt. Je moet immers een perfecte landing maken op de vrachtwagen voor de 100 procent score.


GTA 5 Dom missie - Uncalculated Risk

Locatie

 • Land Act Reservoir

Voorwaarden

100% Gold doelstellingen

 • Leap of Faith - spring van de Land Act Dam

Als je aan de voorwaarden voor deze missie hebt voldaan, zie je een Dom-icoon op de kaart bij Tataviam Mountains. Hier, bij het Land Act Reservoir, ontmoet je dezelfde hond die je in de eerste missie naar Dom leidde.

Volg de trouwe tweevoeter naar de dam, waar Dom achter het rooster op je wacht en een waanzinnige sprong maakt. Omdat je deze actie heelhuids wilt overleven, pak je natuurlijk eerst de parachute die achter je tussen de kratten ligt. Je kunt er nu mee van de dam afspringen en hem tegelijk openen. Op deze manier zou je geen problemen moeten hebben met de landing. Zodra je weer veilige grond onder je voeten hebt en nog in leven bent, is deze missie voltooid. Je zult geen missies meer van Dom ontvangen.


Ga terug naar de GTA 5 guide en tips inhoud.

Bekijk ook zeker onze GTA 5 cheats.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties