Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

GTA 5 Barry missies - Grass Roots

Grass Roots, The Drag, The Pickup en The Smoke-In uitgelegd.

In de GTA 5 Stranger and Freaks missies Grass Roots staat de activist Barry centraal. Hij zet zich in de zijmissies fanatiek in voor de legalisering van wiet in Los Santos. Los van wat rechttoe rechtaan automissies met Franklin, kom je met Michael en Trevor in behoorlijk hallucinante situaties terecht.

Op deze pagina:


GTA 5 Barry missie - Grass Roots (Michael)

Locatie

 • Legion Square, Downtown, Los Santos

Voorwaarden

100% Gold doelstellingen

 • Unmarked - voltooi met minimale schade health/armor
 • Kill Chain - dood 7 aliens in 10 seconden

In het centrum van Los Santos vind je een vraagteken op Legion Square dat je naar Barry zal leiden. Hij zit aan een tafel met een bord waarop "Legalize Weed" staat. Benader Barry en er begint een tussenfilmpje waarin hij je een voorproefje geeft op wat je te wachten staat.

Plotseling heb je een minigun met onbeperkte munitie in je hand, terwijl de wereld om je heen een paarse gloed heeft. Er komen ook nog eens aliens. Deze buitenaardse wezens springen niet alleen naast je, maar kunnen ook op hogere punten landen. Om ze beter te kunnen lokaliseren, moet je sowieso op de radar letten. Anders mis je de aliens in je hallucinante escapade.

Het buitenaardse tuig heeft twee aanvallen. Slechts een van hen beschadigt je, terwijl de andere je voor een korte tijd verlamt. Gedurende deze tijd kun je je wapen niet gebruiken. Bij de andere aanval laden de aliens eerst hun voorhoofd op, voordat ze een laserstraal op je afschieten. Je moet dus altijd kunnen zien waar het gevaarlijk wordt en je vooral concentreren op de vijanden wiens hoofden net beginnen te gloeien.

Na een bepaalde tijd eindigt Michaels trip en is de missie voorbij.

Om zonder kleerscheuren uit dit bizarre gevecht te komen, moet je de omgeving in je voordeel gebruiken. Zolang je achter een standbeeld of andere pilaar staat als dekking, zullen de stralen je niet raken.

Ondanks het krachtige minigun, ben je niet onschendbaar. Kijk ondertussen rond op de radar en zie welke aliens er gloeien. Als er een paar in de oplaadfase zijn, kun je even naar buiten stappen en ze snel doden met het minigun. Als je geen zeven aliens doodt in tien seconden, maakt het niet uit. Maak het goed in een tweede poging, wacht tot er genoeg van de beesten naast elkaar staan. Trakteer ze dan, in Tony Montana-stijl, op flink wat kogels van je minigun.


GTA 5 Barry missie - Grass Roots (Trevor)

Locatie

 • Legion Square, Downtown, Los Santos

Voorwaarden

100% Gold doelstellingen

 • Pre-Emptive Strike - vernietig 4 clown transporters voordat ze clowns kunnen voortbrengen
 • Greatest Dancer - dood 6 clowns terwijl ze dansen

Michael heeft deze missie al op een soortgelijke manier moeten doorstaan. Het enige verschil is dat Trevor clowns op hem ziet schieten.

Voor goud moet je zes clowns doden als ze dansen. Wacht op de animatie vanuit een veilige schuilplaats en schiet ze dan neer. Hou ook altijd de minimap in de gaten. Als er een grotere paarse stip op de radar verschijnt, is het een clown transporter. Zodra je er een ziet, blijf je erop schieten zodat het ontploft voordat er clowns uitspringen. Doe dit vier keer en na een tijdje is het gevecht voorbij - en is de gouden medaille voor jou!


GTA 5 Barry missie - Grass Roots (Franklin)

Locatie

 • Legion Square, Downtown, Los Santos

Voorwaarden

Bekijk de cutscene


GTA 5 Barry missie - Grass Roots: The Pickup

Locatie

 • houtzagerij Murrietta Heights

Voorwaarden

100% Gold doelstellingen

 • Unwanted Outcome - voltooi zonder Wanted level
 • Mission Time - voltooi binnen 2:45 minuten

Om voor goud te gaan mag je tijdens deze missie geen Wanted level krijgen. Helaas is de politie bij wijze van spreken al ter plaatse. Als je het pad volgt dat op de navigatie is gemarkeerd, wordt je automatisch ontdekt. Het is daarom verstandiger om met de vrachtwagen het gebied uit te rijden.

Rij een paar meter vooruit en ga bij de eerste gelegenheid naar rechts, dan links en dan door de rood-witte slagboom naar rechts. Houd rechts aan, waar je via een andere slagboom een ​​heuvel afdaalt. Je bevindt je nu onder de snelweg en kunt snel je weg vervolgen naar de bestemming. De politie heeft helemaal niks in de gaten.

Je moet wel voorzichtig zijn om zonder de aandacht te trekken binnen het tijdslimiet bij het doel te komen. Het is natuurlijk niet toegestaan ​​omver te rijden of politieauto's aan te raken. Maar zodra je onopvallend door de binnenplaats van de faciliteit bent, is het bijna geen probleem meer om de extra doelen te halen.

Nadat je de truck achter Barry's huis hebt geparkeerd, belt Franklin hem. Nu hoef je alleen maar het gebied te verlaten en is de missie voltooid.


GTA 5 Barry missie - Grass Roots: The Drag

Locatie

 • sloperij La Puerta

Voorwaarden

100% Gold doelstellingen

 • Hooked - laat het voertuig tot de levering aan de haak
 • Mission Time - voltooi binnen 1:30 minuten

Stap in de auto, die blijkbaar motorschade heeft. Je kunt de wagen niet zelf naar zijn bestemming brengen. Stap dus uit en loop rechtdoor waar je een sleepwagen vindt. Rijd achteruit naar de buitgemaakte auto, laat met de linker analoge joystick de haak zakken en begin met rijden.

Neem de bochten niet te scherp, anders raak je het voertuig kwijt en moet je het opnieuw aankoppelen. Dat is niet alleen een voorwaarde om de eerste extra doelstelling te kunnen behalen, maar ook om binnen de tijdslimiet de eindbestemming te bereiken.


GTA 5 Barry missie - Grass Roots: The Smoke In

Locatie

 • City Hall, Occupation Avenue

Voorwaarden

Ga naar de trappen van het stadhuis en Franklin belt uit zichzelf kort met Barry, vermoedelijk zo stoned als een garnaal.


Ga terug naar de GTA 5 guide en tips inhoud.

Bekijk ook zeker onze GTA 5 cheats.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties