Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

GTA 4 cheats, tips en tricks - PC, Xbox, Playstation

Telefoonnummers, websites en veel meer, alles wat je nodig hebt om je leven in Rockstar's klassieker te vergemakkelijken.

GTA 4 is een sandbox-game, en in sandbox-games is het altijd fijn als je even de regels breekt en ongeremd kan doen wat je wil! Daarom hebben we deze lijst met cheats, tips en tricks samengesteld voor Grand Theft Auto 4 die je kan gebruiken wanneer je je wilt ontdoen van alle agenten of een helikopter nodig hebt. Veel plezier!

Wist je trouwens dat je de gekste dingen kan doen met GTA 4 op de pc? Wij verzamelen de beste GTA 4 mods even voor jou in één artikel!


Bruikbare telefoonnummers in GTA 4

Cheats in GTA 4 komen in de vorm van telefoonnummers. Voer deze nummers in op Nico's GSM om de volgende effecten te bekomen:

Volledige gezondheid en volle wapens - 482-555-0100

Op het einde van je leven en ook nog eens geen kogels meer? Geen probleem, een telefoontje volstaat om alles weer bij te vullen.

Volledige gezondheid en armour - 362-555-0100

Als je grote dingen van plan bent, kan je maar beter zo goed mogelijk beschermd zijn. Maar voorzichtig! Als je dit nummer intoetst is de Achievement / Trophy "Finish Him" niet meer in diezelfde sepelsessie haalbaar.

Geavanceerde wapens - 486-555-0100

Heb je het straffe spul nodig? De baseball bat, granaten, SMG, sniper, battle pistol, shotgun en jawel, ook de rocket launcher worden onmiddellijk beschikbaar!

Eenvoudige wapens - 486-555-0150

Of hou je het liever bescheiden? Bel naar dit nummer en je krijgt meteen messen, molotov cocktails, een pistool, de shotgun, de micro-SMG, de sniper en de rocket launcher.

Benieuwd welke games dit jaar de moeite zijn? Bekijk dan onze lijst van 20 gamereleases in 2020 om naar uit te kijken

Wanted-Level resetten - 267-555-0100

Soms zijn het geloei van de sirenes en de blauwe reflecties van de zwaailichten achter je een teken dat je goed bezig bent, maar er zijn ook tijden dat je ze liever meteen kwijt raakt. Dat is snel gebeurd met dit telefoonnummer. Maar voorzichtig! Als je dit nummer intoetst is de Achievement / Trophy "Walked Free" niet meer in diezelfde sepelsessie haalbaar.

Wanted-Level verhogen - 267-555-0150

Of wil je net het omgekeerde bereiken en testen hoelang je op de vlucht kan blijven? Tik dit nummer in en je Wanted-level stijgt één ster.

Verander het weer - 468-555-0100

Die eeuwige regen begint je humeur te bederven? GTA 4 heeft acht verschillende weersomstandigheden. Eén oproep volstaat om van jou een weergod te maken.

Annihilator Helikopter oproepen - 359-555-0100

Als je Liberty City hoog vanuit de lucht wil bekijken en terreur op je vijanden wil laten neerdalen, dan is er niets beter dan de Annihilator helikopter! Eén oproep en hij staat meteen voor je.

Jetmax boot oproepen - 938-555-0100

Je bent in het water gevallen en de kust is een eind zwemmen? Gelukkig heb je een waterdichte GSM waarmee je snel naar dit nummer kan bellen en in stijl over het water kan scheren.

Motorbikes oproepen

NRG-900 Motorbike oproepen: 625-555-0100

Sanchez Motorbike oproepen: 625-555-0150

Twee wielen zijn behendiger dan vier (en zeker behendiger dan geen). Met het eerste nummer roep je de NRG-900 op: een echte racemachine. Met het tweede nummer kan Nico op een Sanchez rijden. Die is wat langzamer maar kan wel meer diverse terreinen aan.

Autos oproepen

De kleren maken de man maar in GTA 4 zijn auto's net zo belangrijk. Met deze telefoonnummers heeft Nico altijd de gepaste auto voor de gelegenheid.

De FIB Buffalo is altijd een goede keuze als je in alle luxe de straten wil domineren. Stabiel, laat zich lekker sturen en is ook nog eens een lust voor het oog:

FIB Buffalo oproepen: 227-555-0100

Deze auto heet niet zomaar de 'Comet'. Snelheid is alles bij deze auto zonder dat de handling daaronder moet lijden. Ideaal om de politie te ontvluchten dus, en om sneller op je date te geraken natuurlijk.

Comet oproepen: 227-555-0175

Een lange afstandsrit of een korte joyride? Een wilde achtervolging of wat sighseeing? Met de Turismo is het altijd een plezier.

Turismo oproepen: 227-555-0147

Als je voor een belangrijk feestje uitgenodigd wordt, kan je niet zomaar als een zwerver aankomen. Roep de Cognoscenti Limousine op om in stijl te arriveren.

Cognoscenti oproepen: 227-555-0142

De Super GT combineert luxe met sportiviteit. Of je nu op weg bent naar een moordpartij of een dinertje, met de GT laat Nico altijd de perfecte eerste indruk na.

Super GT oproepen: 227-555-0168


Cheats GTA 4: The Lost and The Damned

Ook voor de twee uitbreidingen van GTA 4 zijn er interessante telefoonnummers beschikbaar, vooral voor voertuigen. De eerder genoemde cheats voor GTA 4 zijn ook hier bruikbaar. Hier volgen de speciale cheats voor The Lost and the Damned:

Zowel de Chopper Innovation als de Hexer zullen de eerste keuze zijn voor elke biker die van klassiekers houdt. Ideaal om te doen alsof je Michael Douglas in Black Rain bent!

Innovation Chopper oproepen: 245-555-0100

Hexer Chopper oproepen: 245-555-0150

De Double T Custom en de Hakuchou Custom zijn sportieve bikes met moderne designs. Hiermee geraak je bliksemsnel van punt A naar punt B zonder je cool te verliezen:

Double T Custom oproepen: 245-555-0125

Hakuchou Custom oproepen: 245-555-0199

Soms heb je meer dan twee wielen nodig, en de extra opslagruimte komt altijd van pas als de gang op tour is. Op zo'n momenten staan de Slamvan en de Gang Burrito tot je dienst:

Slamvan oproepen: 826-555-0100

Gang Burrito oproepen: 826-555-0150


Cheats GTA 4 The Ballad of Gay Tony

Ook voor The Ballad of Gay Tony zijn er een hoop speciale cheats beschikbaar. Ook hier kunnen de cheats voor GTA 4 nog steeds gebruikt worden.

Wapens zijn belangrijk,explosieve wapens belangrijker. Met deze telefoonnummers krijg je een speciale wapenset en maak je je vuisten en sniper rifle explosief! Maar wees voorzichtig en zet de explosiviteit uit zodra je een missie start, er een drugsoorlog uitbarst of je in een cage match terecht komt.

Uitgebreide wapenset Gay Tony: 486-555-0100

Explosieve vuisten: 276-555-2666

Explosieve sniper kogels: 486-555-2526

Ook hier kan je natuurlijk specifieke voertuigen oproepen.

De Vader en Akuma zijn min of meer de klassieke sportbikes: snel, licht en perfect om je uit de voeten te maken. De Floater is een kleine, snelle boot ideaal voor uitstapjes en drugstransport. De Bullet GT is een auto geschikt voor elke situatie en als dat niet voldoende is heb je nog steeds de APC, een gepantserde, gewapende transportwagen. De Buzzard is niet gepantserd maar dat maakt deze helikopter niet minder gaaf. En zelfs al wordt je neergehaald, dan heb je zeker nog voldoende tijd om een telefoontje te plegen en een valscherm te verkrijgen. Letterlijk een telefoontje om je leven te redden!

Vader bike oproepen: 625-555-3273

Akuma bike oproepen: 625-555-0200

Floater boot oproepen: 938-555-0150

Bullet GT Sportwagen oproepen: 227-555-9666

APC pantserwagen oproepen: 272-555-8265

Buzzard helikopter oproepen: 359-555-2899

Valscherm oproepen: 359-555-7272


GTA 4 Vriendschappen

Je kan vriendschappen sluiten met mannen en vrouwen door op missies te gaan of een gezellige avond door te brengen met hen. Zodra je een bepaald vriendschapsniveau bereikt hebt, zitten hun nummers in je telefoonboek en kan je hun hulp eender welk moment vragen. Voor de mannen is dat vriendschapsniveau 60-75%, voor de vrouwen 80%. Dit zijn geen echte cheats en het spel beschouwt ze ook niet zo. Gebruik ze dus maar naar believen zonder enig schuldgevel!

Roman

Hij rijdt je in zijn taxi overal heen waar je wil en dat helemaal gratis!

Dwayne

Telkens wanneer je in de penarie zit, stuurt hij wat van zijn jongens naar je toe om je te helpen in je gevecht.

Little Jacob

Little Jacob heeft een grote wapenopslagplaats en als je daar als vriend binnenstapt, kun je al je inkopen doen met een stevige korting!

Brucie

Zin om even van de grond te gaan? Bel Brucie en hij geeft je een gratis ritje in zijn helikopter.

Packie

Iedereen heeft zijn speciale talenten. Packie's speciale talent is het maken van autobommen en wanneer je hem opbelt maakt hij er eentje speciaal voor jou.

Alex

Wil je altijd mee zijn met de laatste mode? Dan moet je vriendjes worden met Alex. Hij geeft je maar liefst 50% korting op alle kledingsstukken in de winkels!

Carmen

Deze verpleegster is zo goed in haar vak dat je zelfs telefonisch bij haar op consultatie kan gaan als je gewond bent. Na dat gesprek voel je je weer helemaal beter.

Kiki

Een goede advocaat doet wonderen en Kiki is de beste die er is. Eén telefoontje volstaat om je Wanted-level tot drie sterren te reduceren.


Easter egg GTA 4: The heart of the City

Het letterlijke hart van de stad vinden is niet gemakkelijk maar zeker de moeite waard. Je vindt het op Happiness Island maar om het te zien moet je eerst een helikoptertoer boeken bij Helicaptor Tours ten oosten van Happiness Island. Vlieg met de helikopter tot recht boven het Vrijheidsbeeld, spring en landt vlak voor haar voeten. Op dat niveau van de pedestal vind je een ingang met een bordje dat "No Hidden Content This Way" zegt. Je kan hier gewoon door lopen om in het standbeeld terecht te komen. Klim vervolgens de ladder op en je vindt het kloppende hart van de stad.


Websites in GTA 4

Ook in Grand Theft Auto 4 is het internet een enorme plek en via de browsers die je in de internet cafés vindt, kan je een heleboel websites bezoeken. Zolang je maar de juiste adressen weet.

Deze websites werken enkel in het spel. Als je deze invoert in een echte browser op je computer, dan kom je terecht op de officiële GTA 4-website van Rockstar.

Deze websites zijn er puur als entertainment en hebben dus geen echte invloed op het spel. Enkel de websites die we met "INTERACTIEF" gemarkeerd hebben, zijn echt zinvol. Deze worden ofwel beïnvloed door de dingen die je in het spel doet of je kan er actief dingen in doen.

www.americantravelguide.net

Je moet er dringend eens op uit? Deze mensen helpen je.

www.antfarmcam.net

Zijn mieren niet fantastisch? Ik kan gewoon uren naar ze kijken.

www.area53site.com

Radio Area 53 wacht op je bezoek.

www.artthrob.org

De site met alle musea en kunstgalerijen in Liberty City

www.a-thousand-words.net

Een fotowebsite vergelijkbaar met het echte Flickr.

www.autoeroticar.com

Hier vindt je je nieuwe droomwagen.

www.babiesovernight.com

Hier kan je babies van de ene op de andere dag adopteren. Of toch tenminste bestellen.

www.beanmachinecoffee.com

Voor als je echt wakker moet blijven.

www.bigdog.blogsnobs.org

Een blog.

www.blogsnobs.org

Nog een blog.

www.bruciesexecutivelifestyleautos.com

Brucies website, met alle charmes die we van hem gewend zijn.

www.burgershot.net

Hier kan je meer lezen over de beste hamburgerketen in de stad.

www.chiropracticovernight.com

Voor wanneer de rug maar niet mee wil.

www.craplist.net (INTERACTIEF)

Hier kan je Alexandra Chilton contacteren.

www.darksoullock.blogsnobs.org

Een blog.

www.designerslave.com

Designerkleding hoeft helemaal niet duur te zijn. Zeker niet als het namaak is.

www.domestobotlovers.com

Voor de Domestobot fans.

www.dragonbrainthemovie.com

Dragonbrain, dé blockbuster van het jaar.

www.easterislandcoverup.com

De Paaseilanden verbergen een verschrikkelijk geheim.

www.eatbiglogs.com

Hmm, cornflakes.

www.eddielowfilthslayer.blogsnobs.org

Weer een blog.

www.elchamucoroboto.com

Leer meer over de Elchamuco Robotos.

www.electrictit.com

Videostreaming voor mannen van de wereld.

www.electronicwritingtablet.com

Ook in GTA 4 zijn tablets volledig in.

www.erisfootware.com

De snelste loopschoenen ter wereld.

www.eugenicsincorporated.com

Voor wanneer ook normale babies niet meer goed genoeg zijn.

www.eunux.net

Elke wereld heeft een open source operating systeem nodig.

www.eyefind.info (INTERACTIEF)

Nikos eigen pagina en e-mail.

www.fantasyleaguebatswingers.com

Het beste Baseball team ter wereld op één website.

www.fefighter2008.blogsnobs.org

Nog een blog.

www.fistfans.com

Deze ga je nooit raden...

www.flyhighpizzapie.com

De beste pizza in Liberty City.

www.freejames.org

James Pedeaston zit in de gevangenis. Onterecht vinden sommigen.

www.friendswithoutfaces.net

Social Media voor de armen. En rijken. En alles daar tussen.

www.fruitcomputers.com

Meer dan zomaar Apple computers.

www.gloryholethemepark.com

Alles wat je nooit wou weten over het Glory Hole Theme Park

www.goldberglignerandshyster.com

Advocaten onder elkaar.

www.golfloversonline.net

Harde slagen en kleine gaatjes. Golf in GTA 4.

www.grype.org

Wie niet teveel wil betalen voor telefoontjes, gebruikt Grype.

www.hand-jobs-online.com

Maar...zo werkt het niet?

www.happyfarmersupplies.com

Een boer met goed gereedschap is een blije boer.

www.heritagenothate.org

Voor velen is de Amerikaanse Burgeroorlog nog steeds niet voorbij.

www.homecremation.com

Waarom zou je iemand betalen om je overleden geliefden te cremeren als je het ook zelf kan doen?

www.homeworkfriend.org

De slimste mensen laten hun werk door iemand anders doen.

www.hornyhighschoolreunions.com

The one who got away kan je hier stalken.

www.huganimals.com

Ook dieren hebben af en toe een goede knuffel nodig.

www.ilovetoblow.org

Niet wat je denkt dat het is.

www.inyapuper.blogsnobs.org

Een blog.

www.krapea.com

Voor als je als je geld hebt uitgegeven aan het apartement, maar nog geen meubels hebt.

www.leftover-vacations.com

Voor wie last-minute reizen ook te duur zijn.

www.liberatedwoman.blogsnobs.org

Een blog.

www.libertycitypolice.com (INTERACTIEF)

Je bent niet de enige die gezocht wordt door de politie in Liberty City.

www.libertycityrealestate.net

Alle mooiste woonruimten in de stad.

www.libertytreeonline.com (INTERACTIEF)

God en print zijn dood.

www.liesdamnlies.net

The truth is out there.

www.limevenus.blogsnobs.org

Een blog.

www.lipurgex.com

Deze vermageringspillen doen de kilo's er gewoon af smelten.

www.littlelacysurprisepageant.com (INTERACTIEF)

Nico is geen pedofiel, maar dat houdt de politie niet tegen om je meteen met een maximum Wanted-level op te zadelen zodra je op deze site terecht komt.

www.lootandwank.com

De echte wereld is ook niet genoeg voor je?

www.love-meet.net (INTERACTIEF)

De liefde van je leven ontmoet je hier.

www.loveyourmeat.com

Vlees is goed voor je, eet meer vlees!

www.mail.eyefind.info (INTERACTIEF)

Lees en beantwoord je e-mails.

www.modderstotallyrule.com

Voor wie liever computers dan autos bouwt.

www.money2makemoney.com

GTA 4's enige echte pyramid scheme.

www.myonlineme.com

Je wil Nico niet meer zijn, maar je wilt ook GTA 4 niet verlaten? Dan is dit de oplossing.

www.myroomonline.net

Een sociaal netwerk.

www.onlineradiorevolution.com

Last.FM voor Liberty City.

www.our-own-reality.com (INTERACTEF)

De Perez Hilton van Liberty City, alle geruchten die je MOET weten.

www.outdatedtastes.com

Vroeger was alles beter.

www.outsourceforamerica.com

Outsourcing is ideaal, zolang iedereen maar in zijn lageloonland blijft.

www.peepthatshit.com

Niemand heeft toeristen graag

www.pinktorpedo.org

Deze Anti-Spam-Ware is helemaal niet zo anti.

www.piswasser.com

Klinkt als water, smaakt naar water en eindigt toch als water.

www.pointclickshipabitch.com

De perfecte vrouw komt per post. Vanuit Rusland

www.poker-in-the-rear.com

Online poker is ook in Liberty City populair.

www.publiclibertyonline.com (INTERACTIEF)

Want in Liberty City is serieus nieuws ook belangrijk.

www.pychakilla.blogsnobs.org

Een blog.

www.redwoodcigarettes.com

De ongezonde manier om je zenuwen te kalmeren.

www.roidsforlittleboys.com

Te klein? Gepest op de speelplaats? Hier is de oplossing.

www.rustybrownsringdonuts.com

De beste donuts van de stad! Zolang je er maar niet van eet.

www.shitster.de

Muziek hoeft niet geld te kosten.

www.sprunksoda.com

Deze stad...bruist van het leven. Hah!

www.stopshavingnow.net

Laat vrouwen vrouwen zijn.

www.thebankofliberty.com

Online banking geeft je zekerheid.

www.tobaccofacts.net

Roken is gezond. Wist je dat niet?

www.vipluxuryringtones.com (INTERACTIEF)

Luxe-ringtones voor luxemensen.

www.weazelnews.com (INTERACTIEF)

Als het gewone leven nog niet conservatief genoeg voor je is.

www.whattheydonotwantyoutoknow.com (INTERACTIEF)

Een heel nuttige website met werkende cheats en informatie waar de volgende missies gaan plaatsvinden.

www.whymommygotfat.com

Kinderen leggen uit wat zwangerschap is. Niet geschikt voor kinderen.

www.yourmexicandoctor.com

Viva Viagra, made in Mexico!

www.yournewbabysname.com

Zo noemt Liberty City zijn nieuwste burger.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto IV

PS3, Xbox 360, PC

Awaiting cover image
See 2 more
Related topics
Over de auteur

Eurogamer-Team

Contributor

Reacties