Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

GT5 maar 90% klaar

Dat verklaart alvast het uitstel.

In een interview met USA Today bekent Yamauchi dat Gran Turismo 5 nog maar 90% klaar is. Yamauchi is baas van GT-developer Polyphony Digital.

"Zo'n 90% van het spel is klaar. Nu werken we nog aan de laatste 10% en vijlen we er alle scherpe randjes af," zei de Japanner. En zo hebben we een antwoord op het mysterie van GT5's uitstel. De game verdween eerder deze week van de releaselijst van Sony Computer Entertainment Japan. De game was er gepland om in maart te verschijnen. Voor de rest van de wereld is er nog geen datum.

In hetzelfde interview zegt Yamauchi dat de racer gebruik kan maken van de Gem, de motioncontroller van Sony, maar dat wel maar voor bepaalde onderdelen van het spel. Om mee door de menu's te navigeren als met een computermuis bijvoorbeeld, gaat hij verder. It really is a brave new world.

Getagged als
Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties