Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Greg Zeschuk begint webshow over bier

De mede-oprichter van BioWare verloor zijn passie voor games.

Greg Zeschuk, mede-oprichter van ontwikkelaar BioWare, start een webshow over bier: The Beer Diaries. Zeschuk meldt aan Polygon dat zijn passie en interesse op dit moment bij de alcoholische drank liggen. Zijn passie voor de gameindustrie is in de loop der jaren verminderd. Zeschuk weet niet precies waarom maar sinds hij aan MMORPG Star Wars: The Old Republic werkt, vindt hij bier een intrigerend onderwerp.

Dit vormt een nieuwe tak in Zeschuks al uitgebreide curriculum vitae. Zeschuk begon zijn loopbaan als arts. Samen met mede-artsen Ray Muzyka en Augustine Yip liet hij de medische wereld achter zich om games te ontwikkelen. Zeschuk, Muzyka en Yip stichtten in 1995 het bedrijf BioWare.

Yip verliet het bedrijf in 1997. Zeschuk en Muzyka verwierven faam en fans met dank aan role-playing games zoals Baldur's Gate, Neverwinter Nights en Star Wars: Knights of the Old Republic. BioWare werd in 2007 opgekocht door Electronic Arts. Onder de hoede van EA bracht BioWare twee van de meest succesvolle moderne gamefranchises uit: Mass Effect en Dragon Age.

Zeschuk en Muzyka verlieten BioWare gelijktijdig in september 2012. Dit gebeurde nadat Mass Effect 3 uitkwam. Dit laatste deel van de trilogie genoot hoge verkoopcijfers en lovende recensies maar ondervond ook controverse. Een beduidend grote groep fans vond het einde van de trilogie ondermaats. BioWare heeft sindsdien het einde uitgebreid om deze kritieken aan te pakken.

Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties