Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gratis versie van Driveclub lanceert morgen

Onlinemodus van de game rolt gefaseerd uit.

Sony kondigt aan dat de gratis versie van Driveclub vanaf morgen beschikbaar is voor leden van PlayStation Plus. Na het downloaden kun je offline racen. Sony stelt de onlinemodus van de game 'de komende tijd' gefaseerd beschikbaar.

Op zijn PlayStation-blog meldt Sony dat het ervoor wil zorgen dat spelers 'de meest vlekkeloze ervaring krijgen die mogelijk is' wanneer ze online gaan. Het bedrijf wil overvolle servers voorkomen wanneer miljoenen leden van PlayStation Plus morgen de uitnodiging krijgen om de gratis versie van Driveclub te downloaden. Daarom verleent Sony stap voor stap meer spelers toegang tot het onlinegedeelte van Driveclub terwijl het op de achtergrond de belasting van de servers in de gaten houdt.

Driveclub lanceerde eind vorig jaar op de PlayStation 4. Het was aanvankelijk de bedoeling om meteen een gratis versie van de racegame beschikbaar te stellen aan leden van PlayStation Plus. De gratis versie van Driveclub werd echter uitgesteld nadat de game te kampen had met serverproblemen.

De geschiedenis van de ontwikkeling van Driveclub kun je teruglezen op onze site. Hier lees je ook de review van Driveclub.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Patrick Just de la Paisières avatar

Patrick Just de la Paisières

Redacteur

Gepassioneerd gamer met een lichte voorkeur voor open wereld-RPG's. Houdt ook van reizen, films, series, gadgets en voetbal.

Reacties