Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gratis MMORPG beschikbaar voor iPhone

Heet Shadow Cities, is een "LBARMMORPG".

Er komen heel wat leuke games uit voor de iPhone, teveel zelfs om op Eurogamer Benelux dagelijks aan te halen. Vandaag viel ons oog echter op Shadow Cities, een free app die binnen het genre van de LBARMMORPG's valt. De wat?!?

Een LBARMMORPG is een - ben je klaar? - location based augmented reality massive multiplayer online role playing game, wat zowat het meest omslachtige genre ooit moet zijn.

In Shadow Cities neem jij de rol aan van een tovenaar, en moet je jou magische territorium beschermen van andere facties. Het interessante is dat het gebied dat je hebt afhangt van de plek waar je op dat moment met je iPhone staat. Vergelijk het met FourSquare, maar dan met magie en fantasie erbij.

Om je tegenstanders aan te vallen moet je speciale tekens op het scherm van je iPhone tekenen, om daarna een spreuk naar hem of haar te lanceren. Weet je genoeg schade aan te richten, dan reduceer je je opponent tot een smeulende hoop as en ga jij aan de haal met loot.

Shadow Cities is vanaf nu gratis te downloaden via de App Store. Mocht als het bovenstaande je nog niet over de streep getrokken hebben, bekijk dan zeker de onderstaande trailer eens.

De trailer voor het gratis te downloaden Shadow Cities.
Getagged als
Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties