Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gratis game voor bezitters defecte Xbox One

Microsoft vervangt spelcomputers wanneer disc drive niet werkt.

Microsoft biedt bezitters van een defecte Xbox One de mogelijkheid een gratis game te downloaden: Dead Rising 3, Forza Motorsport 5, Ryse: Son of Rome of Zoo Tycoon.

Kort na de lancering van de Xbox One verschijnen er filmpjes online van kopers die problemen hebben met de disc drive. Zodra de game in de spelcomputer wordt gestopt, start er een flink kabaal en toont de Xbox One dat de cd niet gelezen kan worden. In onderstaand filmpje zie je een compilatie van verschillende vroege kopers.

Ondertussen roept Microsoft de getroffen consumenten op contact op te nemen met de klantenservice, zodat ze op korte termijn een vervangende console toegestuurd krijgen. Deze kunnen nu dan toch een game op hun nieuwe spelcomputer spelen: de downloadbare games hebben immers geen disc drive nodig.

De Xbox One is niet de enige spelcomputer met lanceringsproblemen: ook PlayStation 4-bezitters melden een console die na aankoop direct defect blijkt.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties