Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Grand Theft Auto V start virale campagne

Met een site over een religie..?

Enkele dagen geleden dook er een vreemd Twitter account op genaamd Epsilom Program. Alle tweets van het account gebruiken hashtags als #FACT en #KIFFLOM. Na een korte zoektocht blijkt dat er een site gelinkt is aan dit account.

Deze site lijkt eigendom te zijn van een geschifte religie die veel gelijkenissen vertoont met Scientology. Al snel blijkt dat het Epsilom Program een grote parodie is op die religie/sekte. Kijk bijvoorbeeld bij de "facts"-tab en lees dingen als "Everyone is related to everyone else, except for people with red hair" of "Aliens exist and are present on earth. If you have a birth mark, you may be descended from Kraff, the famous Emperor of the 4th Paradigm". Maar wat heeft deze site nu met videogames te maken? Dat komen we te weten wanneer we wat dieper gaan graven.

Het bedrijf die de site in kwestie registreerde is niemand minder dan Take Two Software, uitgever van alle games van Rockstar en dus ook van Grand Theft Auto V. Ook bij het gedeelte 'testimonials' op de site van KIFFLOM zien we getuigenissen van mensen uit San Andreas, Liberty City en Los Santos. Al deze steden konden al eens bezoeken in eerdere Grand Theft Auto titels. Een laatste bevestiging krijg je wanneer je de bron van de site opzoekt. Hij blijkt van www.rockstargames.com te zijn!

Niemand kan nog ontkennen dat de marketingcampagne voor de volgende Grand Theft Auto is begonnen, alhoewel we niets meer over de aankomende blockbuster te weten gekomen zijn. Wie weet is dit een aanzet tot een grotere onthulling omtrent de inhoud van de game? Wij houden je op de hoogte!

Over de auteur

Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen