Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition aangekondigd

GTA 3 blaast 20 kaarsjes uit.

Naar aanleiding van de 20e verjaardag van GTA 3 kondigt Rockstar Games Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition aan voor pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox One en Xbox Series X/S. De collectie komt nog dit jaar uit. In de eerste helft van 2022 komt daar ook nog een versie op Android en iOS bij.

Naast GTA 3 bevat deze trilogie ook GTA: Vice City en GTA: San Andreas uit 2002 en 2004. Om alle titels te laten voldoen aan de eisen van de hedendaagse games, gaf Rockstar onder andere de graphics en gameplay een heuse opfrisbeurt.

Ondanks de upgrades, blijft de ontwikkelaar wel trouw aan de 'look en feel' van de originele versies. Wat dat precies betekent, onthult de ontwikkelaar op een later tijdstip.

Als voorbereiding op de release van de Grand Theft Auto: The Trilogy zijn de huidige digitale versies van de drie bovenstaande games binnenkort niet meer verkrijgbaar bij digitale verkooppunten. Verder krijg je tijdens GTA Online-evenementen in de herfst de kans om speciale loot zoals commemorative clothing en liveries te verzamelen.

Op de site lees je nog eens onze Grand Theft Auto 5 review.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties