Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Grand Theft Auto 5 toont Crew Hierarchy

Leid een groep misdadigers.

Zoals bekend krijgt Grand Theft Auto 5 ook een multiplayer modus waarin je met je eigen personage keet kan schoppen in Los Santos. Als je liever samen massahysterie veroorzaakt, kan je je bij een crew aansluiten of er zelf eentje oprichten. Rockstar vertelt hoe de hiërarchie in zo'n clubje criminelen precies in elkaar zit.

Helemaal bovenaan staat de Crew Leader die spelers in verschillende rangen kan onder verdelen. De Commissioners staan net onder de grote baas. Een rang lager staan Lieutenants. Zij hebben het dan weer te zeggen over de Representatives. De spelers in de categorie Muscle doen gewoon wat hen wordt opgedragen.

Elke rang kan een onbepaald aantal spelers bevatten. Zo is het voor de grote baas dus mogelijk om een strak afgebakende legerstructuur te scheppen in zijn Crew, maar kan hij of zij ook gewoon iedereen dezelfde rang geven. Benieuwd hoe de community dat gaat aanpakken.

Op Rockstar's site kan je je crew al aanmaken zodat je meteen kan beginnen recruteren wanneer Grand Theft Auto 5 verschijnt op 17 september voor Xbox 360 en PS3, maar niet voor PS4.

Later vandaag verschijnt er ook nog een nieuwe trailer van de open wereld game. Hopelijk gaat het niet om de gelekte 'Gangsters' trailer. Ook de soundtrack lekte vorige week. De Belgische DJ's van Soulwax krijgen hun eigen radiokanaal in het spel.

Speel jij Grand Theft Auto V al? Misschien heb je dan iets aan onze GTA 5 cheats voor Xbox 360 en PS3 om Los Santos extra mee op stelten te zetten.

Wist je trouwens dat je de gekste dingen kan doen met GTA 4 op de pc? Wij verzamelen de beste GTA 4 mods even voor jou in één artikel!

Read this next