Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Grand Theft Auto 5 gebruikt als lesmateriaal voor zelfrijdende auto's

...Oh jee.

Grand Theft Auto 5 wordt voor simulaties gebruikt, om de AI van zelfrijdende auto's te testen.

Volgens professor Alain Kornhauser van Princeton Universiteit is de game "de beste virtuele omgeving waar we data uit konden halen." Dit is een veilige omgeving om de AI van de auto's te testen in extreme verkeersomstandigheden.

"Het is onpraktisch om alleen de data van de wegen te gebruiken", aldus Davide Bacchet van Nio. "Met simulaties kun je dezelfde scenario's keer op keer herhalen om consistent te blijven testen."

Grand Theft Auto 5 bevat 262 voertuigen, 14 verschillende weersomstandigheden en duizenden onvoorspelbare voetgangers. De omgevingen zijn divers genoeg om stads- en plattelandsomgevingen te simuleren.

Voor zelfrijdende auto's zijn er helaas geen cheats in GTA 5. Wel zijn er GTA 5 cheats voor geld, wapens, en andere auto's.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties