Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gran Turismo 6 aangekondigd

Telt meer dan 1200 wagens.

De Japanse racemeesters van Polyphony Digital hebben Gran Turismo 6 aangekondigd. De volgende racesimulator zal tot verbazing bij vele fans nog verschijnen op de PlayStation 3.

Bedenker van de franchise, Kazunori Yamauchi, kondigde de game eerder vandaag aan op een Silverstone evenement. De racebaan in Groot-Brittanië is meteen ook de eerste baan die al zeker in het spel zal zitten. Polyphony's medewerkers werden ook al gespot aan Australië's Mount Panorama circuit en ook enkele klassiekers uit vorige titels zullen hun opwachting maken in Gran Turismo 6.

Het wagenpark wordt groter dan ooit tevoren. Zo zullen alle vierwielers uit Gran Turismo 5 in het spel zitten. Samen met een aantal nieuwe toevoegingen zal je bij aankoop uit meer dan 1200 auto's kunnen kiezen. Ook zullen je racemonsters kunnen worden aangepast. Zo dook er bijvoorbeeld al een Mercedes met aero updates op in screenshots.

Het team zal ook in deze zesde editie een boel DLC aanbieden. Er werd nieuwe content op maandelijkse basis beloofd.

Spelers kunnen ook zelf circuits en kampioenschappen samenstellen die ze vervolgens online kunnen plaatsen.

Gran Turismo 6 zal eind dit jaar verschijnen voor PS3. Over de PS4 werd nog niet gesproken. Op de E3 in juli wordt meer info over de game verwacht. Omtrent die periode zal er ook een demo van de game verschijnen.

De collega's van VG247 filmden de hele presentatie die enkele uren geleden werd gegeven. Deze kan je hier bekijken. Hopelijk luister je graag naar een tolk!

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties