Skip to main content

Gran Turismo 5: Autopack 3 Review

Nieuwe beesten om te temmen.

Is er een betere manier om een spel langer speelbaar te maken dan DLC? Je hoeft de deur niet eens uit en plots is het spel dat je helemaal beu gespeeld was toch een stukje nieuw. Altijd handig, al is het niet altijd de moeite waard. In dit geval kan je wel spreken van enig entertainment. Met de nieuwe DLC staan er in de Gran Turismo 5 garages plots zes nieuwe wagens, een snelheidstest en een nieuwe track. Start your engines!

Dat we plots nieuwe wagens voorgeschoteld krijgen, is eigenlijk weinig meer dan normaal. In de Gran Turismo-reeks gaat het nog steeds over realisme. Dat je een grommend beest van een wagen kan kopen wil niets zeggen. Er iets mee kunnen, er races mee winnen, dat is de kunst. En het is dàt principe dat Gran Turismo al vanaf het begin zo goed vertaald. Dat er nieuwe wagens te koop zijn wil dus zeggen dat je zes keer van nul kan beginnen. In principe toch.

Geoefende racers zullen er natuurlijk niet écht lang over doen om deze nieuwe speeltjes onder de knie te krijgen. Maar het is wel zo dat ook deze keer de wagens ongelooflijk echt aanvoelen, en je in de gemiddelde race niet van je scherm mag wegkijken. Om precies te zijn; de nieuwe wagens zijn: de Aston Martin V12 Vantage '10, de Jaguar XJR-9 LM Race Car '88, de Lamborghini Aventador LP 700-4 '11, de MINI MINI COOPER S Countryman '11, de Nissan Leaf G '11 en de Volkswagen Volkswagen 1200 '66. Welke modellen er nu net voor de liefhebbers en welke voor de racebeesten onder jullie zijn, heeft weinig uitleg nodig, me dunkt.

Zeker niet minder boeiend is de snelheidstest. Via een nieuw menu kan je een snelheidstest en een acceleratietest doen met een wagen naar keuze. Én je kan de resultaten van andere spelers zien. Benieuwd of je echt het maximum uit je wagen kan halen? Dan kan je op een nieuwe track, de Special Stage Route X Oval. Deze langwerpige ovaal is echt een paradijs voor spelers die de trillingen willen voelen wanneer je een auto tot het uiterste drijft. Met een recht stuk van zo'n 12km en niet dan lange bochten en vlakke baan is dit circuit weinig meer dan de heerlijkste manier om te zien wat je auto kan als er niets in de weg staat.

De downloadable content van Gran Turismo 5 is zoals steeds: simpel, maar uitgewerkt tot in de puntjes. Nieuw speelgoed en een parcours waar je jezelf echt, maar dan ook echt, kan uitleven. Vooral niet twijfelen.

De review van het Gran Turismo 5 DLC-pakket Autopack 3 doorgenomen, en je hebt wel zin om het DLC-pakket in huis te halen? Dat kan, want de game is vanaf nu beschikbaar op Sony Entertainment Network voor 5.99 euro!

8 / 10

Read this next