Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gran Turismo 5 bevat duizend wagens

Ook zestig racetracks aanwezig!

Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn, maar stilaan komt de release van Gran Turismo 5 dichterbij. Wanneer we het spel precies mogen verwachten is nog een mysterie, maar aangezien ontwikkelaar Polyphony steeds meer nieuws rond het spel loslaat is het tenminste al een zekerheid dat de langverwachte racer überhaupt nog voor de volgende eeuwwisseling gaat uitkomen.

Zo komen we vandaag te weten dat er maar liefst duizend (inderdaad, 1000!) wagens in Gran Turismo 5 te vinden zullen zijn. Hiermee gaat Polyphony een stuk verder dan Turn 10 en hun Forza Motorsport 3, wat een rechtstreekse concurrent van GT5 is. In het Xbox 360 spel zullen 'slechts' vierhonderd wagens terug te vinden zijn. Als dat nog niet genoeg was liet Polyphony ook nog even weten dat 170 voertuigen uitgerust zullen zijn met een speciaal interieur dat zelfs schade kan oplopen. Inderdaad, alsof het nog niet genoeg was dat we eindelijk wagens van blutsen en deuken kunnen voorzien lijkt nu ook de binnenkant niet meer veilig te zijn!

Verder wou men ook nog even laten weten dat er enkele toevoegingen zijn binnen het aanbod aan wagens. Zo zullen elektrische voertuigen hun opwachting maken in de vorm van modellen als de Prius, Insight en andere hybride modellen, zoals bijvoorbeeld de nieuwe uitvoering van de Tesla.

Qua parcours ligt het aantal vast op twintig, maar er zijn in totaal zestig verschillende layouts in het spel te vinden. Geen onaardig aantal, al doet Forza Motorsport 3 het op dit gebied beter met veertig aanwezige racetracks.

Samen met de toevoeging van een nieuw physics systeem waardoor je wagen schade kan oplopen zal het in Gran Turismo 5 mogelijk zijn om filmpjes te uploaden richting YouTube. Wij kunnen nu al niet meer wachten totdat de eerste ongelofelijke crash video's op het internet verschijnen!

Reacties