Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Grammy voor soundtrack Civ IV

Titelsong Baba Yetu gaat met eer lopen.

Ondertussen kennen we allemaal wel de Video Game Awards waarbij journalisten en gamers jaarlijks het beste spel van het afgelopen 365 dagen uitkiezen. Naast categorieën als 'Character of the Year', 'Best DLC' en natuurlijk 'Game of the Year' worden er ook steeds prijzen uitgereikt aan spellen met de beste algemene soundtrack en het beste nummer.

Dit jaar gingen DJ Hero 2 - voor zijn gehele soundtrack - en Red Dead Redemption - voor het nummer 'Far Away' door Jose Gonzalez - met de eer lopen. Er wordt dus duidelijk aandacht geschonken aan het auditieve binnen videogames, en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Maar toen we vanmorgen te horen kregen dat een game met een prestigieuze Grammy Award aan de haal is gegaan, sloeg ons gamershart toch net een tikkeltje sneller!

Vandaag werd namelijk bekend dat Baba Yetu, een nummer afkomstig uit Sid Meier's Civilization IV, een Grammy in ontvangst heeft mogen nemen binnen de categorie 'Best Instrumental Arrangement Accompanying Vocalist(s'). De track werd geschreven door Christopher Tin in samenwerking met het Soweto Gospel Choir & het Royal Philharmonic Orchestra, en is terug te vinden op het album 'Calling All Dawn'.

Dankzij de puike prestatie van Christopher Tin is dit de eerste keer dat een lied te horen in een videospel aan de haal gaat met een Grammy Award. En daarbij komt ook nog eens kijken dat Civilization IV een dijk van een game is, net als het recent verschenen Civilization V dat eveneens een topper bleek te zijn die we aan iedereen kunnen aanraden die klaar is voor een nieuwe PC-verslaving.

De volledige lijst van Grammy-winnaars is terug te vinden op de officiële site. Het winnende nummer van Christopher Tin hebben voor de gemakkelijkheid hieronder geplaatst.

Neen, het komt niet uit De Leeuwenkoning!

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen