Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gothic 4 uitbreiding uitgesteld

Juridische problemen, zowaar.

Over slechte timing gesproken. Twee dagen voor de geplande release van Arcania: Fall of Setarrif, de uitbreiding voor Arcania: Gothic 4, laat uitgever Jowood weten dat ze de game voor onbepaalde tijd moeten uitstellen.

In een weinig duidelijk persbericht had de Oostenrijkse uitgever die de laatste maanden vooral het nieuws haalde omwille van een nakend faillisement het over verschillende legale problemen met de Duitse investeerder BVT. "Het is onduidelijk of de game in z'n huidige staat op de markt gebracht kan worden."

Mocht de game alsnog het levenslicht zien later dit jaar, is dit misschien een goede opportuniteit voor ontwikkelaar Spellboundd om ervoor te zorgen dat Fall of Setarrif erin slaagt te doen wat Gothic 4 niet kon. Boven de middenmoot uitstijgen.

Over Gothic gesproken, wie de games voor een prikje wil meepikken kan daarvoor terecht op Steam, waar momenteel een aantrekkelijke aanbieding loopt. De uitbreiding van deeltje drie in de reeks, Gothic 3: Forsaken Gods debuteerde zelfs in deze aanbieding in z'n vernieuwde en verbeterde versie. Met behulp van de modding-gemeenschap rond de games werd Forsaken Gods opgepoetst en gestroomlijnd. Voor €2,50 zeker het proberen waard, me dunkt.

Arcania: Gothic 4

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties