Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Google trekt de stekker uit Stadia

Alle eerder aangekochte hardware en software wordt terugbetaald.

Google maakt bekend dat de ondersteuning voor streamingdienst Stadia begin volgend jaar wordt stopgezet. Vanaf 18 januari 2023 gaat de dienst definitief offline.

Hardware die is aangekocht via de Google store en software die via de Stadia store is verkregen, zal binnekort worden terugbetaald. Volgens Google zullen alle terugbetalingen tegen midden januari in orde zijn.

Stadia werd in 2019 uitgerold, maar bereikt nooit het verhoopte succes. In 2020 werd de eerste interne ontwikkelaar opgedoekt. Desondanks bleef Google tot vorig jaar wel beweren dat de abonnementsdienst 'levend en wel' was.

Cover image for YouTube videoGoogle Stadia - Official Launch Trailer

Intussen klinkt het bij Google helemaal anders: "Stadia was gebouwd op een sterke technologische basis, maar heeft niet het aantal gebruikers bereikt dat we verwacht hadden. We hebben dan ook de moeilijke beslissing genomen om onze Stadia streamingdienst stop te zetten."

Mogelijk krijg je Stadia in de toekomst wel nog in een andere vorm te zien. Volgens general manager Phil Harrison zijn er mogelijkheden om de technologie te gebruiken voor andere applicaties zoals YouTube, Google Play en Augmented Reality-toepassingen. Ook externe partners zouden in de toekomst de technologie achter Stadia kunnen gebruiken.

Stadia is lang niet de eerste dienst van Google die een vroegtijdig einde kent. Eerder kenden onder andere Hangouts, Google Play Music en YouTube Gaming hetzelfde lot.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties