Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Google onthult VR-headset Daydream View

Weer een nieuwe speler op de markt.

Google brengt in november de virtual reality headset Daydream View op de markt. Dat laat het bedrijf in een blogpost weten.

De headset is bruikbaar met Daydream-ready telefoons van verschillende fabrikanten die Android als besturingssysteem gebruiken. Googles Pixel en Pixel XL smartphones ondersteunen de VR-headset vanaf dag een. Telefoons van andere fabrikanten volgen later.

De werking van Daydream View is vergelijkbaar met die van de Samsung Gear VR. Google benadrukt echter dat zijn product dertig procent lichter is dan vergelijkbare apparaten. Daydream is beschikbaar in de kleuren snow, slate en crimson en komt met een eigen controller.

Cover image for YouTube video

Thomas Was Alone- en Volume-ontwikkelaar Mike Bithell laat op Twitter weten dat hij een game genaamd EarthShape voor Daydream View maakt. Bithell beschrijft de game op zijn blog als een 'kleine arcade-achtige puzzelgame.'

Verder komt studio CCP met Gunjack 2: End of Shift, een opvolger van de VR-shooter die zich afspeelt in het EVE-universum. Warner Bros. werkt aan een speciale Harry Potter-game voor de headset.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Kevin van den Essen avatar

Kevin van den Essen

Redacteur

Games zijn een belangrijk onderdeel van Kevins leven. Het bepaalde de keuze voor zowel zijn afgeronde ICT-opleiding als zijn huidige journalistieke opleiding. Als hij niet met games bezig is, luistert hij graag naar progressieve rockmuziek.

Reacties