Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Google kondigt gamestreamingdienst Google Stadia aan

Hopelijk verloop alles gestroomlijnd.

Google heeft tijdens de Game Developers Conference Google Stadia aangekondigd. Dat is een nieuwe streamingdienst die het mogelijk maakt om games te streamen naar je pc, tv, smartphone of tablet.

De dienst ondersteunt streaming tot 4K-resoluties aan 60 frames per seconde. In de toekomst volgt er bovendien ook ondersteuning voor 8K-resoluties. Volgens Google is de hardware die je gebruikt van onderschikt belang, aangezien je alle data van de Google servers haalt. Een snelle internetconnectie is dus wel vereist.

Verschillende recente games zoals Assassin's Creed Odyssey en Doom Eternal zullen speelbaar zijn via Google Stadia. Daarnaast heeft Google ook een eigen first party studio genaamd Stadia Games and Entertainment opgericht. Voormalig Ubisoft- en EA-medewerker Jade Raymond staat aan het hoofd van die studio.

Stadia biedt bovendien ondersteuning voor splitscreen. Ook is het via State Share mogelijk om anderen te laten deelnemen aan jouw speelsessie. Crowd Play laat je dan weer samenspelen met je favoriete content creators op YouTube.

Het is nog niet bekend hoeveel Google Stadia kost, of vanaf wanneer de dienst beschikbaar is. in elk geval lanceert Google Stadia nog dit jaar. Met de nieuwe streamingdienst gaat Google onder andere de concurrentie aan met Project xCloud, de streamingdienst van Microsoft.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties