Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Google introduceert sponsorships en mobile capture voor YouTube Gaming

Livestreamen vanaf elk mobiel Android-apparaat.

Google introduceert nieuwe functies voor YouTube Gaming. Vanaf nu kun je je mobiele games livestreamen dankzij de optie 'mobile capture'. Sponsorships stellen je in staat een streamer te sponsoren in ruil voor extra mogelijkheden.

Met mobile capture kun je nu vanaf elk mobiel Android-apparaat je gameplay streamen via Youtube Gaming. Je hebt ook de optie om hierbij je selfie-camera aan te zetten en live commentaar te geven op de gameplay.

De sponsorships-functionaliteit is nu beschikbaar bij de kanalen van een beperkte groep streamers. Je kan in ruil voor een maandelijkse betaling sponsor worden van hun kanalen. Hiermee krijg je dan extra mogelijkheden zoals toegang tot exclusieve chatsessies en live chat badges.

Ook maakt Google het met de introductie van de optie Watch Later makkelijker om videos te bookmarken. Tenslotte zie je nu sneller wanneer er streams plaatsvinden van games die je in je bezit hebt.

Google kondigde Youtube Gaming in juni aan. De lancering van Youtube Gaming was op 26 augustus. De dienst concurreert met Twitch.


Nog wat tijd? Deze artikels zijn ook interessant:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Patrick Just de la Paisières avatar

Patrick Just de la Paisières

Redacteur

Gepassioneerd gamer met een lichte voorkeur voor open wereld-RPG's. Houdt ook van reizen, films, series, gadgets en voetbal.
Reacties