Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Google brengt Space Invaders terug in augmented reality

Ter ere van de vijfenveerstigste verjaardag van de game.

Space Invaders: World Defense logo
Image credit: Taito

Google heeft Space Invaders: World Defense aangekondigd. Dat is een augmented reality-game die zowel voor Android als iOS beschikbaar is. Voor de game werkt Google samen met ontwikkelaar Taito.

De game is uitgebracht ter ere van de vijfenveerstigste verjaardag van Space Invader. Net zoals in bijvoorbeeld Pokémon GO loop je in de echte wereld rond op zoek naar aliens. Die kun je vervolgens neerknallen.

De game bevat volgens Google ook sociale elementen. Zo kun je samen met je vrienden of nabije spelers samenwerken.

De game is gebouw op de ARCore-technologie van Google. Om Space Invaders: World Defense te spelen moet je smartphone minstens over Android 11 of iOS 16.0 beschikken.

Ook Apple verkent momenteel de AR-markt, al is dat niet zonder problemen. Recente raakte immers bekend dat de Apple Vision Pro headset met productieproblemen kampt.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties