Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Good old Games haalt EA aan boord

De eerste drie games uit het EA archief zijn er al.

Good old Games zal vanaf vandaag ook titels aanbieden van Electronic Arts. De digitale uitgever die specialiseert in games uit (lang) vervlogen tijden sloot daartoe een contract af met het bedrijf. Het nieuws kondigden ze aan op een pre-E3 persconferentie.

Voorlopig blijft het aanbod nog wat magertjes met de titels Dungeon Keeper, Wing commander: Privateer en Ultima Underworld 1 en 2. Gelukkig wordt er nu ook hard gecodeerd aan werkende versies van Crusader: No remorse, Sid Meier's Alpha Centauri en Magic Carpet. Deze zullen later dit jaar ook beschikbaar worden.

Uiteindelijk moeten een 25-tal EA-titels op GoG.com verschijnen. Helaas voor de fans komen System Shock en de Syndicate games niet naar GoG.com, omdat de rechten voor die games niet meer (volledig) bij EA liggen.

Beelden van Wing Commander: Privateer
Over de auteur
Cedric Vanhoorebeeck avatar

Cedric Vanhoorebeeck

Editor & Community Manager EG Benelux

Cedric verzorgt je dagelijkse portie vers nieuws en onderwerpt af en toe ook eens een game aan zijn kritische blik. Je houdt hem beter te vriend, want hij is ook de moderator van dienst op deze site. Bovendien is hij ook jouw aanspreekpunt voor de Eurogamer crew. Het Eurogamer forum is dan ook zijn natuurlijke habitat.

Reacties