Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

GOG Galaxy krijgt cloud saving-functionaliteit

Gamesplatform verlaat volgende maand de bètafase.

Gamesplatform GOG Galaxy verlaat volgende maand de bètafase en krijgt een aantal nieuwe functionaliteiten, zoals cloud saving en een aanpasbare interface.

De bètaversie van GOG Galaxy lanceerde in 2015 als het softwareplatform van website GOG.com. In tegenstelling tot platformen zoals Steam en Origin is GOG Galaxy volledig optioneel; je hebt het platform niet nodig om GOG-games te spelen.

In de nieuwste versie maakt GOG het onder andere mogelijk om je save files op te slaan in de cloud. Deze functionaliteit geldt ook voor een aantal oudere games die deze functionaliteit niet standaard ondersteunen, zoals Planescape: Torment.

Daarnaast geeft GOG je de optie om de client naar je eigen voorkeuren aan te passen. Zo heb je de mogelijkheid om opties die je niet gebruikt te verwijderen. De client krijgt ook een aantal andere technische aanpassingen om de CPU van je pc minder te belasten.

Ten slotte biedt de nieuwe versie van het platform ook de mogelijkheid om onder andere screenshots te nemen, downloads op voorhand te plannen en het aantal frames per seconde in je games weer te geven.

GOG Galaxy patch 1.2 lanceert volgende maand. Het is nu tevens mogelijk om alvast een testversie van de patch te downloaden.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties