Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gog.com herlanceert hun site

Nu ook indies en mainstream games beschikbaar.

Een eindje geleden kondigde GoG.com (beter bekend als Good Old Games) aan dat het naast oude, klassieke games - waarmee het bedrijf naam maakte - nu ook indies en mainstream games ging verkopen. Vanaf vandaag wordt dit dan ook mogelijk, wanneer de vernieuwde website lanceert.

Meteen laat men ook "Good Old Games" vallen voor het simpelere GoG om verwarring te vermijden. GoG is eigendom van CD Projekt, de Poolse ontwikkelaar van The Witcher. Ze zijn sterk gekant tegen elke vorm van DRM-beveiliging, en daarom is elke game op GoG DRM vrij. Ook aan "regional pricing" (een andere prijs vragen afhankelijk van de regio, zoals Steam doet) doet GoG niet mee.

Bij de eerste titels zitten naar verluid Trine 2 en The Whispered World. Machinarium, Darwinia en Spacechem zouden er later moeten aankomen. Mainstream games zullen er ook aankomen, maar ze zullen minimum 1 jaar oud zijn: vele games moeten contractueel DRM gebruiken voor een dergelijke periode.

Getagged als

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties