Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

God of War serie heeft wat rust nodig

Nog twee weken wachten op deeltje drie.

Stig Asmussen, een director bij Studio Santa Monica verantwoordelijk voor het aankomende God of War III, laat in een niterview weten dat de serie na het derde deel wat rust nodig heeft. "Een volgende deel binnen twee of drie jaar uitbrengen zou de reeks 'irrelevant' maken", aldus Asmussen.

"Ik denk dat er een moment aangebroken is waarop we een hoge kwaliteitsstandaard moeten behouden...het komt erop neer dat je jezelf niet creatief mag laten uitdoven, en daarom kan het bronmateriaal niet eeuwig hetzelfde blijven," legt Asmussen uit. "Ik wil dat God of War eens van die reeksen is die, wanneer je een nieuw deel ziet, dat pas binnen enkele jaren zal zijn - het is niet alsof we om de twee à drie jaar een nieuwe God of War maken."

De man gaat verder door een vergelijking te maken met een welbekende reeks van Nintendo: "Vergelijk het met de Metriod reeks. Ook daar had men heel wat jaren de tijd genomen om de games te laten terugkeren. Wanneer de spellen dan eindelijk weer opdoken wist iedereen opeens weer waarom ze zo hard van serie zijn gaan houden. Ik denk dat het goed zou zijn mochten we op die manier met God of War omgaan. De trilogie die we nu hebben is super. Maar laten we het nu allemaal wat laten afkoelen," sluit Asmussen af.

En wat denken jullie? Zien jullie het zitten om Kratos wat rust te gunnen na God of War III? Of moet de God van de Oorlog zo snel mogelijk terugkeren voor de PS3 of PSP?

Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties