Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

God of War: Ragnarok is het einde van de Noorse saga

Geen trilogie.

Cory Barlog van Santa Monica Studios heeft tijdens een interview met youtuber Kaptain Kuba meer uitleg gegeven over de toekomst van God of War. Hij bevestigt daarin dat God of War: Ragnarok het laatste deel van de Noorse saga van Kratos is.

Volgens Barlog zou het eenvoudigweg te lang hebben geduurd om een volledige trilogie te maken. "Aan de eerste game hebben we vijf jaar gewerkt. Ik weet nog niet hoe lang de ontwikkeling van de tweede game gaat duren, maar het zal waarschijnlijk gelijkaardig zijn. Met een derde game erbij zou het dus 15 jaar duren om het volledige verhaal te vertellen en dat is te lang", aldus de creative director.

Barlog benadrukt verder wel dat twee games voldoende zijn om het volledige verhaal van Kratos en Atreus te vertellen: "Je moet je afvragen wat noodzakelijk en wat nuttig is. Als we te veel dingen vertellen die te verspreid zijn, riskeren we dat je het algemene overzicht verliest."

De God of War: Ragnarok release voor PlayStation 4 en PlayStation 5 staat momenteel voor 2022 gepland, al doen de uitspraken van Balrog vermoeden dat een verder uitstel niet uitgesloten is. In afwachting lees je hier alvast alle God of War: Ragnarok info.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties