Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

GoW 2 had een PS3-launchtitel kunnen zijn

Sony geen spijt van uiteindelijke beslissing.

Directeur van Sony Computer Entertainment Worldwide Studios Shuhei Yoshida heeft met Game Informer gepraat over hoe God of War 2 eigenlijk een launchgame voor de PS3 had kunnen zijn.

Er was blijkbaar veel gediscussieer over het feit of het nu een PS2- of PS3-titel moest worden. Zoals we allemaal weten is God of War 2 uiteindelijk verschenen voor de PS2 en verscheen de PS3 met weinig echte toppers, maar toch heeft Yoshida geen spijt van de zet.

"Veel mensen, marketing inclusief, suggereerden dat we misschien de game moesten verzetten naar PS3. Wat ik echter geloofde was dat GoW2 één van de beste games, en ook één van de best verkopende, games van het jaar kon zijn. Ook hadden we al gemerkt dat, bij de launch van een platform, de developers altijd veel tijd besteedt aan het bekend raken met de nieuwe architectuur en software tools," zo vertelt Yoshida, "Ik zag een kans voor het Santa Monica-team om hun visie uit te werken op een platform dat ze door en door kenden. Dat was mijn argument en het bedrijf en team begrepen dat. Ik ben erg blij met het resultaat."

Ondertussen is God of War 2, samen met het origineel, toch nog op de PS3 verschenen onder de naam 'God of War Collection'. Deze werd vorig jaar al uitgebracht in de VS maar wij in Europa wachtten nog in spanning af op bericht wanneer wij ermee aan de slag kunnen.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen